Nutellakeksit

Arvostele resepti
20 Kappaletta

30 min

Hyödynnä Nutellaa ja valkosuklaata leivonnassa! Nutellakeksit valmistuvat nopeasti ja sopivat kahvipöytään ja ruokalahjaksi.

Ainekset

MääräAinesosa
150 gmargariinia
2 dlhasselpähkinä-suklaalevitettä (nutella)
2 1/2 dlsokeria
2 kplkananmunaa
5 dlvehnäjauhoja
1/2 dlkaakaojauhetta
1/2 tlsuolaa
100 gvalkosuklaata

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vaahdota margariini, suklaalevite ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    150 gmargariinia
    2 dlhasselpähkinä-suklaalevitettä (nutella)
    2 1/2 dlsokeria
    2 kplkananmunaa
    5 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlkaakaojauhetta
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Rouhi valkosuklaa. Ripottele reilu puolet valkosuklaahipuista taikinaan ja kääntele ne kevyesti joukkoon.

    MääräAinesosa
    100 gvalkosuklaata
  3. 3

    Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä niistä tangot ja jaa ne 10 osaan. Pyöritä paloista palloja ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä leviämisvaraa. Painele keksit pinnalta tasaisiksi ja ripottele pinnalle loput valkosuklaahippuset. Painele hippusia hieman taikinan sisään.

  4. 4

    Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Hasselpähkinä-suklaalevitettä (nutella).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä