Nutella-taatelikuusi

20.11.2017
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Nutella-taatelikuusi

Rakenna makea joulupuu lehtitaikinasta, taateleista ja pähkinä-suklaatahnasta. Lopusta taikinasta syntyy suklaisia joulutorttuja.

Ainekset

7 annosta
1 1 paketti (600 g) pakastelehtitaikinaa
2 1 kananmuna voiteluun
3 0,5 dl tomusokeria
Täyte
1 15 taatelia
2 1 dl vettä
3 1 dl pähkinä-suklaalevitettä (Nutella)
4 1 tl kanelia
5 1 tl jauhettua inkivääriä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 48 g 337 g
Proteiinia 7 g 48 g
Rasvaa 39 g 273 g
Kuitua 3 g 20 g
Energiaa kJ 2 385 16695
Energiaa kcal 570 3990

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Poista taateleista kivet. Keitä taateleita vedessä 3 minuuttia. Soseuta taatelit ja vesi. Sekoita pähkinälevite ja mausteet joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat jauhotetulla alustalla samankokoisiksi ½ cm paksuiksi levyiksi. Leikkaa palat joulukuusen muotoisiksi kolmioiksi ja muotoile alaosaan kuusen jalka. Laita yksi pala leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä reilusti täytettä taikinalle. Paina toinen pala päälle. Leikkaa kuuselle oksat eli viillot 1 cm:n välein ikään kuin puun rungosta oksankärkeen. Pyöritä oksat kierteelle.

Leikkaa ylijääneistä taikinapaloista kuuselle tähti ja tee tähtitorttuja taatelitäytteellä.

Voitele taikina kevyesti kananmunalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Koristele tomusokerilla.

Katso nutella-taatelikuusen teko videolta.

Video

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5