Nektariini-murupiirakka

25.6.2012
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Nektariini-murupiirakka

Ainekset

30 palaa
1 6 dl piimää
2 2 dl juoksevaa margariinia
3 3 dl sokeria
4 3 kananmunaa
5 8 dl vehnäjauhoja
6 2 tl leivinjauhetta
7 1,5 tl vaniljasokeria
8 1 tl jauhettua kardemummaa
9 1 kg nektariineja tai luumuja
Kookosmuru
1 1 dl juoksevaa margariinia
2 1,5 dl ruokokidesokeria
3 1,5 dl kookoshiutaleita
4 2 dl vehnäjauhoja

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 951 g
Proteiinia 4 g 120 g
Rasvaa 8 g 228 g
Kuitua 2 g 52 g
Energiaa kJ 894 26833
Energiaa kcal 214 6413

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita piimä, juokseva margariini, sokeri ja kananmunat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne piimäseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi.. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Huuhtele nektariinit (tai luumut), halkaise, poista kivet ja viipaloi hedelmät. Asettele ne tasaisesti taikinalle ja paina ne kevyesti taikinaan.Mittaa kulhoon kookosmurun ainekset ja nypi ne yhteen. Ripottele muruseos tasaisesti hedelmätäytteen päälle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla, noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka saa kauniin värin ja on kypsä. Jos pinta saa liiaksi väriä, peitä piirakka paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: nektariini piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5