Nasi goreng eli indonesialainen riisipannu

20.10.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Nasi goreng eli indonesialainen riisipannu

Ainekset

4 annosta
1 300 g broilerinsuikaleita
2 0,5 purjoa
3 1 porkkana
4 1 valkosipulinkynsi
5 1 rkl öljyä
6 1,5 dl jasminiriisiä
7 3 rkl tomaattisosetta
8 4 dl vettä
9 3 rkl makeaa soijakastiketta
10 1 punainen paprika
11 1 pussi (200 g) pakasteherneitä
12 180 g katkarapuja
13 suolaa
Tarjoiluun:
1 2 kananmunaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 144 g
Proteiinia 34 g 138 g
Rasvaa 8 g 34 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 1 514 6056
Energiaa kcal 362 1448

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ruskista broilerinsuikaleet reilussa teflonkasarissa. Huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori ja leikkaa porkkana ja sipulit pieniksi paloiksi. Murskaa valkosipulinkynsi. Lisää kasvikset broilerin joukkoon ja anna paistua hetki. Lisää riisit, tomaattisose ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 7 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää joukkoon soija, paloiteltu paprika, herneet ja katkaravut. Kuumenna ja mausta suolalla. Paista munat pannulla ja suikaloi ne. Tarjoile riisipannu munaviipaleiden kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5