Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nakkiminestronekeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

400 g
Nakkeja
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Porkkanaa
2 kpl
(100 g) lehtisellerinvartta
1 kpl
(200 g) pieni kesäkurpitsa
1 rkl
Öljyä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(420 /210 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
8 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
3 rkl
Tomaattisosetta
1 1/2 dl
Kuviopastaa, esim. gnocchi
1 kpl
(200 g) vihreitä pakastepapuja
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Pinnalle

Parmesaaniraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pilko nakit. Kuori ja paloittele sipuli ja porkkana. Viipaloi lehtisellerin varret. Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa neljään osaan. Leikkaa pois pehmeät sisukset ja paloittele kesäkurpitsa.

Paahda kuivassa pinnoitetussa kattilassa kesäkurpitsapalat ja nakit, kunnes ne saavat väriä. Siirrä nakit ja kesäkurpitsat syrjään.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit, porkkanat ja lehtisellerinvarret. Lisää pavut kastikkeineen, vesi, liemikuutio, tomaattisose ja pasta. Keitä noin 7 minuuttia.

Lisää nakit, kesäkurpitsat, pakastepavut ja mausteet. Keitä muutama minuutti. Tarjoile keiton kanssa parmesaaniraastetta.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2013
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

249

1043

15,5 g

5,2 g

15,5 g

5,0 g

3,3 g

10,2 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

8 dl Vettä,

3 rkl Tomaattisosetta,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli