Myslifanin rapeat kaurakeksit

20.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Myslifanin rapeat kaurakeksit

Ainekset

20 kappaletta
1 100 g margariinia (maidotonta)
2 4 dl hedelmä-pähkinämysliä
3 2 dl sokeria
4 1 dl vehnäjauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
6 2 kananmunaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 313 g
Proteiinia 2 g 33 g
Rasvaa 4 g 76 g
Kuitua 1 g 15 g
Energiaa kJ 436 8714
Energiaa kcal 104 2083

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Leikkaa margariini kuutioiksi ja laita kattilaan. Siirrä kattila liedelle. Kuumenna, kunnes margariini on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja sammuta liesi.

3. Mittaa mysli, sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää sula margariini ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Riko kananmunat juomalasiin. Sekoita kananmunien rakenne rikki haarukalla. Kaada kananmunat taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

4. Ota esille 2 uunipeltiä ja laita niille leivinpaperit. Tee lusikalla kummallekin pellille 10 yhtä isoa taikinakekoa. Yhteen keksiin tarvitset noin 2 rkl taikinaa. Jätä keksien väliin reilusti tilaa, koska ne leviävät paistamisen aikana.

5. Laita toinen pelti uunin keskitasolle ja jätä toinen odottamaan vuoroaan. Paista keksejä uunissa 8 minuuttia.

6. Anna keksien jäähtyä pellillä noin puoli tuntia, niin niistä tulee rapeita ja ne pysyvät hyvin kasassa.

Vinkki! Voit valmistaa myslikaurakeksit mistä tahansa myslistä.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5