Myskikurpitsarisotto

26.9.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Myskikurpitsarisotto

Kurpitsan maku tiivistyy, kun sen keittämisen sijaan paahtaa uunissa.

Ainekset

4 annosta
1 1 myskikurpitsa
2 1 rkl öljyä
3 0,5 tl suolaa
4 1 sipuli
5 2 - 3 valkosipulinkynttä
6 1 l kasvislientä
7 1 rkl oliiviöljyä
8 1 rkl voita
9 4 dl risottoriisiä
10 2 rkl sitruunamehua
11 1 dl parmesaaniraastetta
12 0,2 tl mustapippuria
13 0,5 tl suolaa
Pinnalle
1 paahdettuja kurpitsansiemeniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 102 g
Proteiinia 8 g 34 g
Rasvaa 17 g 67 g
Kuitua 8 g 33 g
Energiaa kJ 1 198 4794
Energiaa kcal 286 1146

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: valkosipulinkynttä, paahdettuja kurpitsansiemeniä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois. Kuori ja lohko kurpitsa. Valuta päälle öljy, mausta suolalla. Kypsennä kurpitsa pehmeäksi 200-asteisessa uunissa. Soseuta lohkot. Silppua sipulit. Kiehauta kasvisliemi. Kuumenna voi-öljyseos kattilassa, lisää sipulit ja kuumenna hetki. Lisää riisit, kuumenna hetki. Lisää lientä vähitellen. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää joukkoon kurpitsasose, sitruunamehu, parmesaani ja mausteet. Kuumenna nopeasti. Ripottele pinnalle siemeniä.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kurpitsa riisi risotto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5