Mustikka-vaniljakakku

21.7.2013
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mustikka-vaniljakakku

Herkullinen mustikka-vanilja kakku syntyy helposti pakastemustikoista. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Ainekset

10 annosta
1 200 g piparkakkuja tai kaurakeksejä
2 75 g voita tai margariinia
Täyte
1 8 liivatelehteä
2 3 dl kuohukermaa
3 700 g vaniljavanukasta
4 1 dl sokeria
5 0,5 pussia (100 g) pakastemustikoita
6 2 rkl sitruunamehua
Pinnalle
1 0,5 pussia (100 g) pakastemustikoita
2 0,5 dl vettä
3 1 dl hyytelösokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 306 g
Proteiinia 2 g 19 g
Rasvaa 18 g 177 g
Kuitua 1 g 12 g
Energiaa kJ 1 214 12144
Energiaa kcal 290 2902

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vaniljavanukasta

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vuoraa irtopohjakakkuvuoka (halk. n. 24 cm) leivinpaperilla. Murskaa piparkakut tai keksit esim. pakastepussissa kaulimella hakaten. Siirrä kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos vuoan pohjalle.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita vaniljavanukkaaseen sokeri ja sulaneet mustikat. Kiehauta tilkka sitruunamehua. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne mehuun. Sekoita liivateliemi ohuena nauhana vanukkaan joukkoon. Sekoita joukkoon kermavaahto. Kaada seos pohjan päälle. Anna hyytyä yön yli. Kiehuta loput mustikat ja vesi. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja anna kiehahtaa. Jäähdytä hetki. Lusikoi mustikkakiille kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään puolisen tuntia. Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku vuoasta.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: hyydykekakku mustikka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5