Mustikka-kookoskääretorttu

25.7.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mustikka-kookoskääretorttu

Kookoksella maustettu mustikkakääretorttu käännetään kumoamisen jälkeen uudelleen ympäri, jolloin se saa vaalean pinnan.

Ainekset

16 palaa
1 5 kananmunaa
2 0,5 dl sokeria
3 4 rkl perunajauhoja
4 4 rkl vehnäjauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Pinnalle
1 0,5 dl kookoshiutaleita
Täyte
1 200 g (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
2 200 g (3 dl) pakastemustikoita
3 1 dl sokeria
4 2 dl kookoshiutaleita
5 1 liivatelehti
6 1 rkl vettä

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 212 g
Proteiinia 3 g 54 g
Rasvaa 9 g 148 g
Kuitua 2 g 24 g
Energiaa kJ 629 10064
Energiaa kcal 150 2405

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Muna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa pohja leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Ripottele toiselle leivinpaperille kookoshiutaleita. Käännä pohja paistopinta ylöspäin hiutaleiden päälle. Painele kevyesti, jotta hiutaleet tarttuvat kiinni.
Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Notkista tuorejuusto. Sekoita joukkoon mustikat, sokeri ja kookoshiutaleet. Kiehauta vesi. Purista liivatelehdestä vesi pois ja liuota se kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita seos täytteeseen. Levitä täyte torttupohjalle. Kääri rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5