Mustajuuri-panzanellasalaatti

27.12.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mustajuuri-panzanellasalaatti

Paahdetusta mustajuuresta syntyy ruokaisa salaatti.

Ainekset

4 annosta
1 300 g mustajuurta
2 300 g lanttua
3 300 g punajuuria
4 300 g porkkanaa
5 2 rkl oliiviöljyä
6 100 g lehtikaalia
7 0,5 tl suolaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria
9 0,5 sitruunan mehu
10 1 rkl vaahterasiirappia
Leipäkuutiot
1 3 viipaletta vaaleaa leipää
2 2 rkl oliiviöljyä
3 0,25 tl (1/4 tl) timjamia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 146 g
Proteiinia 5 g 21 g
Rasvaa 15 g 61 g
Kuitua 12 g 48 g
Energiaa kJ 1 284 5135
Energiaa kcal 307 1227

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori juurekset ja lohko paloiksi. Siirrä erikseen lohkoiksi leivinpaperoidulle uunipellille, jotta punajuuret eivät värjää muita juureksia. Pirskota päälle oliiviöljy. Paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Paista leipäkuutiot. Poista reunat ja leikkaa leivät kuutioiksi. Paahda pannulla öljyssä. Mausta timjamilla.

Riivi lehtikaalien lehdet irti lehtiruodista ja pilko lehdet pienemmiksi. Lisää lehtikaalit uuniin mausteiden, sitruunamehun ja vaahterasiirapin kanssa.

Paahda vielä 5 minuuttia. Siirrä juurekset kulhoon leipäkuutioiden kanssa. Sekoita salaatin ainekset.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5