Mustaherukka-vaniljajäädyke

27.11.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mustaherukka-vaniljajäädyke

Ainekset

1 400 g pakastemustaherukoita
2 4 keltuaista
3 1 dl tomusokeria
4 5 dl kuohu- tai vispikermaa
5 1 rkl vaniljasokeria
Marjakastike:
1 200 g pakastemarjoja
2 3 rkl sokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 156 g
Proteiinia 27 g
Rasvaa 197 g
Kuitua 24 g
Energiaa kJ 10529
Energiaa kcal 2517

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata mustaherukat kohmeisiksi ja soseuta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Mausta vaniljasokerilla. Yhdistä vaahdot ja mustaherukkasose. Kaada jäädykeseos rengaskakkuvuokaan tai annoskulhoihin. Jäädytä foliolla peitettynä yön yli pakastimessa. Valmista marjakastike soseuttamalla marjat monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sokeria. Nosta jääkaappiin odottamaan. Ota jäädyke sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Irrota jäädyke varoen veitsen avulla tarjoilulautaselle. Voit myös kastella vuoan nopeasti kiehuvaan veteen. Varo kuitenkin, ettei pinta ala sulaa. Tarjoile jäädyke marjakastikkeen kanssa tai valuta kastiketta koristeeksi jäädykkeen päälle.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5