Mustaherukka-valkosuklaakakku

20.1.2008
11 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mustaherukka-valkosuklaakakku

Ainekset

15 kappaletta
Pohja:
1 1 paketti (300 g) kaurakeksejä
2 75 g sulatettua margariinia
Täyte:
1 6 liivatelehteä
2 300 g valkosuklaata
3 4 dl kuohukermaa
4 0,5 dl sokeria
5 500 g maitorahkaa
6 0,5 dl vettä
Pinnalle:
1 400 g pakastemustaherukoita
2 2 dl hyytelösokeria
3 2 dl vettä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 610 g
Proteiinia 8 g 113 g
Rasvaa 25 g 368 g
Kuitua 2 g 36 g
Energiaa kJ 1 744 26156
Energiaa kcal 417 6251

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista pohja. Murenna keksit muovipussissa kaulimella painellen tai monitoimikoneessa. Sulata rasva kulhossa mikrossa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos leivinpaperilla vuoratun (halk. 26 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin. Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varoen mikrossa. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita joukkoon rahka. Sekoita jäähtynyt suklaa täytteeseen. Purista liivatelehdistä vesi pois ja pane ne pieneen kulhoon veden kanssa. Kuumenna mikrossa kunnes liivatelehdet ovat liuenneet veteen. Anna hetken jäähtyä ja kaada täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Levitä jäiset marjat kakun päälle. Kiehauta hyytelösokeri ja vesi, anna hieman jäähtyä. Lusikoi kiille marjojen päälle.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5