Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Munilla täytetty lihamureke

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Piilota kananmunat lihamurekkeen sisään. Lisää väriä mureke saa herne-maissi-paprika-sekoituksesta.

Ainekset

Taikina

500 g
Paistijauhelihaa
1 dl
Korppujauhoja
2 dl
Vettä tai ruokakermaa
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä tai margariinia
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
1 kpl
Kananmuna

Täyte

4 kpl
Kovaksi keitettyä kananmunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä munat. Pane korppujauhot ja neste kulhoon ja anna turvota. Kuori, silppua ja ruskista sipuli.

2

Sekoita korppujauhojen joukkoon loput aineet keitettyjä munia lukuun ottamatta.

3

Taputtele mureketaikina öljytylle leivinpaperille suorakaiteen muotoiseksi noin 30 cm pitkäksi levyksi.

4

Kuori munat. Aseta munat pitkittäin murekelevyn keskelle.

5

Nosta murekkeen reunat munien yli ja muotoile mureke pitkulaiseksi limpuksi kostutetuin käsin.

6

Nosta mureke leivinpaperilla uunipellille. Voit sirotella pinnalle hiukan korppujauhoja. Kypsennä 175-asteisessa uunissa tunti.

7

Vinkki! Kananmunat eivät halkeile keitettäessä, kun lasket munien päälle kattilaan kuumaa vettä vesihanasta. Pane kattila liedelle ja kuumenna keitinvesi kiehuvaksi. Keitä munia hiljalleen 10 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja laske tilalle kylmää vettä. Näin munat jäähtyvät nopeasti, jolloin keltuaisen pinta ei tummu ja kuorikin irtoaa helposti.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.5.2010
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.