Munilla täytetty lihamureke

19.5.2010
11 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Munilla täytetty lihamureke

Piilota kananmunat lihamurekkeen sisään. Lisää väriä mureke saa herne-maissi-paprika-sekoituksesta.

Ainekset

5 annosta
Taikina
1 500 g paistijauhelihaa
2 1 dl korppujauhoja
3 2 dl vettä tai ruokakermaa
4 1 sipuli
5 1 rkl öljyä tai margariinia
6 1 tl suolaa
7 0,25 tl mustapippuria
8 1 kananmuna
Täyte
1 4 kovaksi keitettyä kananmunaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 50 g
Proteiinia 30 g 150 g
Rasvaa 17 g 87 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 1 328 6641
Energiaa kcal 317 1587

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Korppujauhojen ja nesteen sekoittaminen

1. Keitä munat. Pane korppujauhot ja neste kulhoon ja anna turvota. Kuori, silppua ja ruskista sipuli.

Muiden taikina-ainesten lisääminen

2. Sekoita korppujauhojen joukkoon loput aineet keitettyjä munia lukuun ottamatta.

Mureketaikinan taputteleminen levyksi

3. Taputtele mureketaikina öljytylle leivinpaperille suorakaiteen muotoiseksi noin 30 cm pitkäksi levyksi.

Munien asetteleminen murekelevyn keskelle

4. Kuori munat. Aseta munat pitkittäin murekelevyn keskelle.

Murekkeen reunojen nostaminen

5. Nosta murekkeen reunat munien yli ja muotoile mureke pitkulaiseksi limpuksi kostutetuin käsin.

Murekkeen paistaminen

6. Nosta mureke leivinpaperilla uunipellille. Voit sirotella pinnalle hiukan korppujauhoja. Kypsennä 175-asteisessa uunissa tunti.

Vinkki

Vinkki! Kananmunat eivät halkeile keitettäessä, kun lasket munien päälle kattilaan kuumaa vettä vesihanasta. Pane kattila liedelle ja kuumenna keitinvesi kiehuvaksi. Keitä munia hiljalleen 10 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja laske tilalle kylmää vettä. Näin munat jäähtyvät nopeasti, jolloin keltuaisen pinta ei tummu ja kuorikin irtoaa helposti.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: jauheliha mureke
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5