Munilla täytetty lihamureke
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Piilota kananmunat lihamurekkeen sisään. Lisää väriä mureke saa herne-maissi-paprika-sekoituksesta.
| Taikina | |
|---|---|
| 500 g | paistijauhelihaa |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 2 dl | vettä tai ruokakermaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | öljyä tai margariinia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 1 kpl | kananmuna |
| Täyte | |
| 4 kpl | kovaksi keitettyä kananmunaa |
- 1.
Keitä munat. Pane korppujauhot ja neste kulhoon ja anna turvota. Kuori, silppua ja ruskista sipuli.
- 2.
Sekoita korppujauhojen joukkoon loput aineet keitettyjä munia lukuun ottamatta.
- 3.
Taputtele mureketaikina öljytylle leivinpaperille suorakaiteen muotoiseksi noin 30 cm pitkäksi levyksi.
- 4.
Kuori munat. Aseta munat pitkittäin murekelevyn keskelle.
- 5.
Nosta murekkeen reunat munien yli ja muotoile mureke pitkulaiseksi limpuksi kostutetuin käsin.
- 6.
Nosta mureke leivinpaperilla uunipellille. Voit sirotella pinnalle hiukan korppujauhoja. Kypsennä 175-asteisessa uunissa tunti.
- 7.
Vinkki! Kananmunat eivät halkeile keitettäessä, kun lasket munien päälle kattilaan kuumaa vettä vesihanasta. Pane kattila liedelle ja kuumenna keitinvesi kiehuvaksi. Keitä munia hiljalleen 10 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja laske tilalle kylmää vettä. Näin munat jäähtyvät nopeasti, jolloin keltuaisen pinta ei tummu ja kuorikin irtoaa helposti.
Munilla täytetty lihamureke
Piilota kananmunat lihamurekkeen sisään. Lisää väriä mureke saa herne-maissi-paprika-sekoituksesta.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 500 g | paistijauhelihaa |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 2 dl | vettä tai ruokakermaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | öljyä tai margariinia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 1 kpl | kananmuna |
Täyte | |
| 4 kpl | kovaksi keitettyä kananmunaa |
Valmistus
1Keitä munat. Pane korppujauhot ja neste kulhoon ja anna turvota. Kuori, silppua ja ruskista sipuli.
2Sekoita korppujauhojen joukkoon loput aineet keitettyjä munia lukuun ottamatta.
3Taputtele mureketaikina öljytylle leivinpaperille suorakaiteen muotoiseksi noin 30 cm pitkäksi levyksi.
4Kuori munat. Aseta munat pitkittäin murekelevyn keskelle.
5Nosta murekkeen reunat munien yli ja muotoile mureke pitkulaiseksi limpuksi kostutetuin käsin.
6Nosta mureke leivinpaperilla uunipellille. Voit sirotella pinnalle hiukan korppujauhoja. Kypsennä 175-asteisessa uunissa tunti.
7Vinkki! Kananmunat eivät halkeile keitettäessä, kun lasket munien päälle kattilaan kuumaa vettä vesihanasta. Pane kattila liedelle ja kuumenna keitinvesi kiehuvaksi. Keitä munia hiljalleen 10 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja laske tilalle kylmää vettä. Näin munat jäähtyvät nopeasti, jolloin keltuaisen pinta ei tummu ja kuorikin irtoaa helposti.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.




































