Munakoiso-mozzarellavuoka

3.8.2015
11 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Munakoiso-mozzarellavuoka

Maukas munakoiso-mozzarellapaistos maistuu raikkaan salaatin kanssa. Tarjoa lisänä rapeaa leipää.

Ainekset

6 annosta
1 3 valkosipulinkynttä
2 2 tl öljyä
3 3 rkl tomaattisosetta (pyreetä)
4 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
5 2 tl sokeria tai hunajaa
6 1,5 tl suolaa
7 1 tl mustapippuria
8 100 g parmesaaniraastetta
9 2 isoa munakoisoa
10 1 rkl öljyä
11 400 g mozzarellaa
12 1 ruukku basilikaa
Pinnalle
1 vaaleita leipäkuutioita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 90 g
Proteiinia 18 g 108 g
Rasvaa 23 g 138 g
Kuitua 6 g 37 g
Energiaa kJ 1 446 8674
Energiaa kcal 346 2073

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vaaleita leipäkuutioita

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Tee tomaattikastike. Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä kattilassa. Lisää pyree ja kuumenna. Kaada kattilaan tomaattimurska, mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia. Lisää parmesaaniraaste.

Viipaloi munakoisot. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista viipaleita pari minuuttia molemmin puolin.

Lado kerros munakoisoviipaleita uunivuoan pohjalle, kaada päälle puolet kastikkeesta, lisää pinnalle mozzarellaviipaleita ja basilikanlehtiä. Tee toinen samanlainen kerros. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes munakoiso on pehmeää. Lisää kypsennyksen loppupuolella vuoan pinnalle öljyllä sipaistuja leipäkuutioita.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5