Muna-pinaattipaistokset

21.7.2015
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Muna-pinaattipaistokset

Maukkaat ja makkaraa sisältävät muna-pinaattipaistokset valmistuvat nopeasti uunissa ja maistuvat brunssilla tai iltapalalla.

Ainekset

4 annosta
1 50 g salamia tai meetvurstia
2 250 g tuoretta pinaattia
3 1 sipuli
4 0,5 rkl öljyä
5 0,5 tl suolaa
6 0,25 tl mustapippuria
7 0,5 dl kermaa
8 4 rkl juustoraastetta
9 4 kananmunaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 6 g
Proteiinia 12 g 50 g
Rasvaa 18 g 73 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 920 3680
Energiaa kcal 220 880

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat, Piknik, Brunssi, Lounas
Pääruoka-aine Muna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Öljyä 4 annosvuokaa tai 1 iso vuoka. Pilko meetvursti tai salami pieniksi paloiksi. Ryöppää pinaattia minuutti kiehuvassa vedessä. Jäähdytä siivilässä kylmän veden alla. Puserra kuivaksi.

Silppua sipuli ja kuullota pehmeäksi pannulla öljyssä. Pane pinaatti ja sipuli uunivuokien pohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla, kaada päälle kerma. Ripottele pinnalle meetvurstipalat ja juustoraaste.

Tee pinaattiin pienet syvennykset ja valuta niihin munat. Mausta munat suolalla ja pippurilla. Kypsennä vuokia 190-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia kunnes munan valkuainen on juuri ja juuri hyytynyt. Keltuainen saa jäädä löysäksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5