Mummolan kaalikääryleet

25.7.2012
14 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mummolan kaalikääryleet

Ainekset

20 kappaletta
1 1 iso keräkaali tai 2 pientä
2 vettä
3 1 rkl suolaa
Täyte
1 400 g jauhelihaa
2 1 dl esikeitettyjä ohrasuurimoita
3 1 sipuli
4 2 valkosipulinkynttä
5 1 kananmuna
6 1 rkl soijakastiketta
7 ripaus suolaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria
9 2 tl kuivattua meiramia
Valeluliemi
1 3 rkl siirappia
2 3 rkl kermaa
3 1 dl keitinlientä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 126 g
Proteiinia 5 g 99 g
Rasvaa 5 g 94 g
Kuitua 2 g 34 g
Energiaa kJ 368 7358
Energiaa kcal 88 1759

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Kaalien keittäminen

1. Koverra kaalin kova kanta pois veitsellä. Keitä kaali isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia. Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne kypsyvät

Kaalinlehtien valuttaminen

2. Valuta lehdet ja ohenna lehtiruodit. Hienonna osa pienemmistä sisälehdistä täytteeseen. Keitä ohraa kaalin keitinliemessä 20 minuuttia ja valuta.

Täytteen valmistaminen

3. Valmista täyte. Sekoita jauheliha, ohrasuurimot, kananmuna, hienonnettu sipuli ja muut aineet.

Kaalikääryleiden täyttäminen

4. Levitä kaalinlehdet työlaudalle ja pane jokaiselle pari ruokalusikallista täytettä.

Kaalinlehtien kääriminen

5. Kääri lehdet paketiksi.

Kaalikääryleiden paistaminen

6. Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin. Valuta valeluliemi päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Valele muutaman kerran liemellä paiston aikana.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: jauheliha keräkaali
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5