Mokkapalat

21.5.2014
34 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mokkapalat

Mokkapalat on klassikkoherkku ja kaikenikäisten ikisuosikki. Perinteisten mokkapalojen päälle tulee kahvi-kaakaojauhekuorrutus ja koristeeksi nonparelleja.

Ainekset

24 palaa
1 200 g margariinia
2 4 kananmunaa
3 2,5 dl sokeria
4 4 dl vehnäjauhoja
5 4 rkl kaakaojauhetta
6 2 tl leivinjauhetta
7 1,5 dl maitoa
Kuorrutus
1 4 rkl vahvaa kahvia
2 75 g margariinia sulatettuna
3 5 dl tomusokeria
4 2 rkl kaakaojauhetta
Pinnalle
1 nonparelleja

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 707 g
Proteiinia 3 g 66 g
Rasvaa 8 g 201 g
Kuitua 1 g 20 g
Energiaa kJ 857 20573
Energiaa kcal 205 4917

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: nonparelleja

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita vaahtoon vuorotellen rasvan ja maidon kanssa. Taittele pellillä leivinpaperin reunat ja kiinnitä kulmat pystyyn cocktailtikuilla tai nuppineuloilla vuokamaiseksi. Levitä taikina paperille. Paista 200-asteisessa uunissa 18–20 minuuttia.

Nosta uunipelti 5 minuutiksi jäähtymään. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa paloiksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5