Keksit ja piparit
Mojito-juustokakku
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Kuubalaisen klassikkodrinkki mojiton maut löytyvät nyt juustokakusta.
| Pohja | |
|---|---|
| 150 g | digestivekeksejä |
| 50 g | voita tai margariinia |
| Täyte | |
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 370 g | (1 prk) sokeroitua kondensoitua maitoa |
| 200 g | (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa |
| 3 kpl | limetin raastettu kuori |
| 5 rkl | limettimehua |
| (2 rkl vaaleaa rommia) | |
| 2 rkl | hienonnettua minttua |
| Koristeeksi | |
| mintunlehtiä | |
- 1.
Jauha keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 18 cm). Levitä muruseos pohjalle.
- 2.
Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Valuta kondensoitu maito tuorejuuston kanssa toiseen kulhoon. Pese limetit hyvin. Raasta kuorien vihreä osa kulhoon ja vatkaa seos tasaiseksi.
- 3.
Kiehauta puolet limetinmehusta pienessä kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kiehuvaan mehuun. Lisää loppu limetinmehu sekä halutessasi rommi liivateseokseen.
- 4.
Valuta liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää hienonnettu minttu sekä vaahdotettu kerma. Nostele tasaiseksi seokseksi. Kaada seos vuokaan. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- 5.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjolle. Koristele mintunlehdillä.
Mojito-juustokakku
Kuubalaisen klassikkodrinkki mojiton maut löytyvät nyt juustokakusta.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 150 g | digestivekeksejä |
| 50 g | voita tai margariinia |
Täyte | |
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 370 g | (1 prk) sokeroitua kondensoitua maitoa |
| 200 g | (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa |
| 3 kpl | limetin raastettu kuori |
| 5 rkl | limettimehua |
| (2 rkl vaaleaa rommia) | |
| 2 rkl | hienonnettua minttua |
Koristeeksi | |
| mintunlehtiä | |
Valmistus
- 1
Jauha keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 18 cm). Levitä muruseos pohjalle.
Määrä Ainesosa 50 g voita tai margariinia 150 g digestivekeksejä - 2
Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Valuta kondensoitu maito tuorejuuston kanssa toiseen kulhoon. Pese limetit hyvin. Raasta kuorien vihreä osa kulhoon ja vatkaa seos tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 3 kpl liivatelehteä 2 dl kuohukermaa 370 g (1 prk) sokeroitua kondensoitua maitoa 200 g (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa 3 kpl limetin raastettu kuori - 3
Kiehauta puolet limetinmehusta pienessä kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kiehuvaan mehuun. Lisää loppu limetinmehu sekä halutessasi rommi liivateseokseen.
Määrä Ainesosa (2 rkl vaaleaa rommia) 5 rkl limettimehua - 4
Valuta liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää hienonnettu minttu sekä vaahdotettu kerma. Nostele tasaiseksi seokseksi. Kaada seos vuokaan. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Määrä Ainesosa 2 rkl hienonnettua minttua - 5
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjolle. Koristele mintunlehdillä.
Määrä Ainesosa mintunlehtiä
Ravintosisältö
166
Energiaa kcal
694
Energiaa kj
17,3 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,3 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
1,2 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
166
Energiaa kcal
694
Energiaa kj
17,3 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,3 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
1,2 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 150 g Digestivekeksejä, 3 kpl Liivatelehteä, 370 g (1 prk) sokeroitua kondensoitua maitoa, Limetin raastettu kuori, (2 rkl vaaleaa rommia), 2 rkl Hienonnettua minttua, Mintunlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Samankaltaisia reseptejä
Makeat leivonnaiset
Leivät
Makeat leivonnaiset
Pikkusuolaiset





































