Mojito-juustokakku

Arvostele resepti
10 Annosta

Useita tunteja

Kuubalaisen klassikkodrinkki mojiton maut löytyvät nyt juustokakusta.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

150 gdigestivekeksejä
50 gvoita tai margariinia

Täyte

3 kplliivatelehteä
2 dlkuohukermaa
370 g(1 prk) sokeroitua kondensoitua maitoa
200 g(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
3 kpllimetin raastettu kuori
5 rkllimettimehua
(2 rkl vaaleaa rommia)
2 rklhienonnettua minttua

Koristeeksi

mintunlehtiä

Valmistus

  1. 1

    Jauha keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 18 cm). Levitä muruseos pohjalle.

    MääräAinesosa
    50 gvoita tai margariinia
    150 gdigestivekeksejä
  2. 2

    Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Valuta kondensoitu maito tuorejuuston kanssa toiseen kulhoon. Pese limetit hyvin. Raasta kuorien vihreä osa kulhoon ja vatkaa seos tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    3 kplliivatelehteä
    2 dlkuohukermaa
    370 g(1 prk) sokeroitua kondensoitua maitoa
    200 g(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
    3 kpllimetin raastettu kuori
  3. 3

    Kiehauta puolet limetinmehusta pienessä kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kiehuvaan mehuun. Lisää loppu limetinmehu sekä halutessasi rommi liivateseokseen.

    MääräAinesosa
    (2 rkl vaaleaa rommia)
    5 rkllimettimehua
  4. 4

    Valuta liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää hienonnettu minttu sekä vaahdotettu kerma. Nostele tasaiseksi seokseksi. Kaada seos vuokaan. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

    MääräAinesosa
    2 rklhienonnettua minttua
  5. 5

    Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjolle. Koristele mintunlehdillä.

    MääräAinesosa
    mintunlehtiä

Ravintosisältö

166

Energiaa kcal

694

Energiaa kj

17,3 g

Rasvaa

11,3 g

Tyydyttynyttä rasvaa

1,3 g

Hiilihydraatteja

1,3 g

Sokereita

0,1 g

Kuituja

1,2 g

Proteiinia

0,2 g

Suolaa

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 150 g Digestivekeksejä, 3 kpl Liivatelehteä, 370 g (1 prk) sokeroitua kondensoitua maitoa, Limetin raastettu kuori, (2 rkl vaaleaa rommia), 2 rkl Hienonnettua minttua, Mintunlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä