Mojito-juustokakku

27.4.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mojito-juustokakku

Kuubalaisen klassikkodrinkki mojiton maut löytyvät nyt juustokakusta.

Ainekset

10 annosta
Pohja
1 150 g digestivekeksejä
2 50 g voita tai margariinia
Täyte
1 3 liivatelehteä
2 2 dl kuohukermaa
3 1 prk (370 g) sokeroitua kondensoitua maitoa
4 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
5 3 limetin raastettu kuori
6 5 rkl limettimehua
7 (2 rkl vaaleaa rommia)
8 2 rkl hienonnettua minttua
Koristeeksi
1 mintunlehtiä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 102 g
Proteiinia 2 g 22 g
Rasvaa 20 g 200 g
Kuitua 1 g 6 g
Energiaa kJ 961 9612
Energiaa kcal 230 2297

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: liivatelehteä, (370 g) sokeroitua kondensoitua maitoa

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Jauha keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 18 cm). Levitä muruseos pohjalle.
Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Valuta kondensoitu maito tuorejuuston kanssa toiseen kulhoon. Pese limetit hyvin. Raasta kuorien vihreä osa kulhoon ja vatkaa seos tasaiseksi.
Kiehauta puolet limetinmehusta pienessä kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kiehuvaan mehuun. Lisää loppu limetinmehu sekä halutessasi rommi liivateseokseen.
Valuta liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää hienonnettu minttu sekä vaahdotettu kerma. Nostele tasaiseksi seokseksi. Kaada seos vuokaan. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjolle. Koristele mintunlehdillä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5