Mojito-juustokakku

Arvostele resepti
10 Annosta

Useita tunteja

Kuubalaisen klassikkodrinkki mojiton maut löytyvät nyt juustokakusta.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

150 gdigestivekeksejä
50 gvoita tai margariinia

Täyte

3 kplliivatelehteä
2 dlkuohukermaa
370 g(1 prk) sokeroitua kondensoitua maitoa
200 g(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
3 kpllimetin raastettu kuori
5 rkllimettimehua
(2 rkl vaaleaa rommia)
2 rklhienonnettua minttua

Koristeeksi

mintunlehtiä

Valmistus

  1. 1

    Jauha keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 18 cm). Levitä muruseos pohjalle.

    MääräAinesosa
    50 gvoita tai margariinia
    150 gdigestivekeksejä
  2. 2

    Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Valuta kondensoitu maito tuorejuuston kanssa toiseen kulhoon. Pese limetit hyvin. Raasta kuorien vihreä osa kulhoon ja vatkaa seos tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    3 kplliivatelehteä
    2 dlkuohukermaa
    370 g(1 prk) sokeroitua kondensoitua maitoa
    200 g(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
    3 kpllimetin raastettu kuori
  3. 3

    Kiehauta puolet limetinmehusta pienessä kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kiehuvaan mehuun. Lisää loppu limetinmehu sekä halutessasi rommi liivateseokseen.

    MääräAinesosa
    (2 rkl vaaleaa rommia)
    5 rkllimettimehua
  4. 4

    Valuta liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää hienonnettu minttu sekä vaahdotettu kerma. Nostele tasaiseksi seokseksi. Kaada seos vuokaan. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

    MääräAinesosa
    2 rklhienonnettua minttua
  5. 5

    Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjolle. Koristele mintunlehdillä.

    MääräAinesosa
    mintunlehtiä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 150 g Digestivekeksejä, 3 kpl Liivatelehteä, 370 g (1 prk) sokeroitua kondensoitua maitoa, Limetin raastettu kuori, (2 rkl vaaleaa rommia), 2 rkl Hienonnettua minttua, Mintunlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä