Miedosti tulinen kurpitsapiirakka

6.10.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Miedosti tulinen kurpitsapiirakka

Chili antaa potkua miedonmakuiselle kurpitsapiirakalle.

Ainekset

8 annosta
1 4 levyä pakastevoitaikinaa (n. 400 g)
Täyte
1 0,5 kg talvikurpitsaa
2 1 dl kermaa
3 0,5 - 1 tl chilijauhetta
4 4 kananmunaa
5 0,25 tl muskottipähkinää
6 1,5 tl suolaa
7 0,25 tl mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 147 g
Proteiinia 7 g 54 g
Rasvaa 27 g 214 g
Kuitua 2 g 17 g
Energiaa kJ 1 418 11345
Energiaa kcal 339 2711

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Piknik, Brunssi, Lounas
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata voitaikinalevyt ohjeen mukaan. Kauli taikinalevyt yhtenäiseksi pohjaksi jauhotetulla pöydällä. Laita pohja piirasvuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla (halk. n. 20 x 34 cm) niin, että taikinaa tulee myös reunoille. Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Kuori ja paloittele kurpitsa. Keitä vähässä vedessä täysin kypsäksi. Kaada keitinvesi pois. Lisää joukkoon kerma ja chilijauhe. Soseuta sauvasekoittimella.
Sekoita hieman jäähtyneeseen soseeseen kananmunat. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä alatasolla 200 asteessa 25-30 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoa esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Sami Repo
© SOK
Avainsanat: kurpitsa satokausi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5