Merellinen mureke

25.2.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Merellinen mureke

Ainekset

4 annosta
1 180 g katkarapuja
2 400 g pakastettua vaaleata kalaa (turska, puna-ahven tai seiti)
3 1 punainen chili
4 0,75 dl korppujauhoja
5 3 keltuaista
6 3 kevätsipulia
7 1,5 rkl sinappia
8 1,5 rkl worcesterkastiketta
9 2 rkl kevytmajoneesia
10 0,5 tl suolaa
11 0,25 tl rouhittua mustapippuria
Kapriskastike:
1 2 dl vettä
2 2 dl ruokakermaa
3 1 kalaliemikuutio
4 2 rkl kapriksia
5 3 rkl suurustetta vaaleille kastikkeille
6 1 rkl tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 69 g
Proteiinia 30 g 118 g
Rasvaa 12 g 48 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 1 241 4963
Energiaa kcal 296 1186

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala, Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata ja valuta katkaravut ja kala huolella. Poista chilistä siemenet. Sekoita kaikki murekkeen ainekset keskenään tehosekoittimessa. Voitele noin litran vetoinen murekevuoka ja kaada massa vuokaan. Peitä vuoka foliolla. Pane vuoka kuumalla vedellä täytetyn isomman vuoan sisään vesihauteeseen ja kypsennä uunissa alatasolla noin tunti. Ota kypsä vuoka uunista ja anna vetäytyä ennen kumoamista. Leikkaa mureke annospaloiksi ja tarjoa keitettyjen perunoiden ja kapriskastikkeen kanssa. Kiehauta kastiketta varten vesi ja kerma kattilassa, lisää liemikuutio. Soseuta kaprikset ja lisää kastikkeeseen. Suurusta kastike ja mausta kuivatulla tillillä. Tarjoa merellisen murekkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: katkarapu mureke seiti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5