Meksikolainen suklaakana

20.12.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Meksikolainen suklaakana

Ainekset

4 annosta
1 2 punaista tuoretta chiliä
2 1 sipuli
3 2 valkosipulin kynttä
4 2 tomaattia
5 1 rkl seesaminsiemeniä
6 1,5 dl manteleita
7 0,5 dl rusinoita
8 0,25 tl jauhettua neilikkaa
9 0,25 tl kanelia
10 0,25 tl jauhettua korianteria
11 1 rkl vettä tarvittaessa
12 3 rkl öljyä
13 2,5 dl kiehuvaa vettä
14 3 rkl öljyä
15 0,5 kanaliemikuutiota
16 25 g tummaa suklaata
17 4 broilerin rintaleikettä
18 suolaa ja pippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 50 g
Proteiinia 42 g 168 g
Rasvaa 39 g 155 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 2 368 9474
Energiaa kcal 566 2264

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Meksikolainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista chilistä siemenet ja paloittele se. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Soseuta chili, sipuli, valkosipuli, tomaatit, seesaminsiemenet, mantelit, rusinat ja mausteet tehosekoittimessa keskenään. Lisää tarvittaessa vähän vettä, niin seos pehmenee. Kuumenna öljy kasarissa, paista sosetta sekoitellen 10 minuuttia. Lisää vesi, kanaliemikuutio ja suklaa ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 45 minuuttia. Kastikkeen kuuluu olla hyvin paksua. Paista broilerin rintaleikkeet paistinpannulla kypsiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä suklaakastikkeeseen ja tarjoa heti riisin ja salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5