Meksikolainen nyhtöpossu

21.6.2015
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Meksikolainen nyhtöpossu

Nyhtöpossun valmistaminen vaatii aikaa, mutta on helppoa. Meksikolaisittain maustettu nyhtöpossu maistuu tortillojen tai pitaleipien kanssa. Kokeile myös salaatin lisäkkeenä. Revi liha tarjottaessa kahden haarukan kanssa riekaleiksi.

Ainekset

4 annosta
1 800 g porsaan kasslerpaistia
Keitinliemi
1 8 dl lihalientä
2 1 prk (400 g) kookosmaitoa
3 1 sipuli
4 0,5 dl makeaa soijakastiketta
5 0,5 dl ruokosokeria
6 1 kanelitanko
7 3 valkosipulinkynttä
8 2 tl juustokuminaa
Glaseerauskastike
1 1 dl keitinlientä
2 2 rkl ruokokidesokeria
3 0,5 pussia (20 g) texmex-mausteseosta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 110 g
Proteiinia 48 g 190 g
Rasvaa 55 g 221 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 3 317 13269
Energiaa kcal 793 3171

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: keitinlientä

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Meksikolainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta kattilassa keitinliemen ainekset. Lisää joukkoon lihapala ja keitä hiljalleen kannen alla kaksi tuntia. Käännä muutaman kerran. Nosta liha liemestä ja kääri kelmuun ja sitten folioon. Anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia tai jäähtyä hyvin.

Säästä osa keitinliemestä. Keitä glaseerauskastikkeen aineksia 5 minuuttia. Viipaloi jäähtynyt liha ja grillaa pintoihin kaunis väri kuumassa grillissä. Nosta viipaleet tarjoiluvadille ja valuta päälle glaseerauskastike. Revi liha tarjottaessa kahden haarukan avulla riekaleiksi.

 

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: porsaanliha pulled pork
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5