Mehevä palsternakkapokekakku

26.10.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mehevä palsternakkapokekakku

Jos pidät porkkanakakusta, rakastut tähän palsternakan mehevöittämään pokekakkuun. Pokekakkua ei leikata poikittain täytettäväksi, vaan siihen tökitään reikiä, joihin täytettä valutetaan.

Ainekset

16 annosta
1 225 g voita tai margariinia
2 6,5 dl (n. 500 g) palsternakkaa raastettuna
3 4 munaa
4 4 dl fariinisokeria
5 4 dl vehnäjauhoja
6 1 rkl leivinjauhetta
7 2 tl vaniljasokeria
8 1,5 rkl kanelia
Voiteluun
1 1 rkl voita
2 2 rkl korppujauhoja
Kuorrutus
1 75 g voita
2 150 g pehmeää sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija levittyvä)
3 2,25 dl (2 1/4 dl) tomusokeria
Koristeluun
1 1,5 dl pähkinöitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 46 g 735 g
Proteiinia 6 g 103 g
Rasvaa 24 g 379 g
Kuitua 3 g 49 g
Energiaa kJ 1 768 28291
Energiaa kcal 423 6762

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata voi ja anna jäähtyä. Kuori palsternakat ja raasta hienoksi raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Nostele muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, palsternakkaraastetta ja voisulaa. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Anna jäähtyä ennen kumoamista.

Kuorrutetta varten vatkaa huoneenlämpöinen voi, sulatejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Paahda pähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Varo polttamasta pähkinöitä. Anna pähkinöiden jäähtyä. Rouhi pähkinät veitsellä pienemmiksi.

Töki kakkuun reikiä esim. pyöreähköllä keittiötyövälineellä tai puhtaalla tikulla, jonka halkaisija on noin 1 cm. Lusikoi kuorrutusta ensin reikiin, ja levitä loppu kuorrutus kakun päälle. Viimeistele pähkinöillä.

Vinkki: Voit leipoa kakun kuorrutusta vaille valmiiksi jo useita päiviä ennen tarjoamista. Kääri jäähtynyt kakku tuorekelmuun ja säilytä viileässä. Kakun maku paranee muutaman päivän tekeytymisen aikana.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5