Mehevä lohilaatikko

27.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mehevä lohilaatikko

Ainekset

4 annosta
1 1 kirjolohifilee, noin 500 g
2 6 - 8 perunaa tai 600 g pakastettua peruna-sipuliseosta
3 1 sipuli
Liemi :
1 3 - 4 dl maitoa
2 3 munaa
3 1 tl suolaa
4 ripaus valkopippuria
Pinnalle :
1 100 g siansivua tai pekonia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 104 g
Proteiinia 37 g 147 g
Rasvaa 32 g 127 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 2 256 9023
Energiaa kcal 539 2157

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli tai käytä valmista peruna-sipuliseosta. Poista kalasta ruodot ja nahka ja leikkaa se suikaleiksi. Voit käyttää myös valmiita, maustettuja kirjolohisuikaleita.

Sekoita liemen ainekset. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen peruna- ja sipulisuikaleita ja kalaa. Kaada liemi päälle ja paina suikaleet liemeen. Jos lientä on liian vähän, lisää siihen hiukan maitoa.

Kuutioi tai viipaloi liha, jos haluat lisätä sitä  ruokaan. Nosta pinnalle lihapalat.

Kypsennä laatikkoa 175 asteessa uunin keskiosassa, kunnes munamaito hyytyy ja perunat ovat pehmeitä. Syö lisänä salaattia ja ruisleipää.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5