Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mehevä lohilaatikko

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Kirjolohifilee, noin 500 g
6 - 8 kpl
Perunaa tai 600 g pakastettua peruna-sipuliseosta
1 kpl
Sipuli

Liemi :

3 - 4 dl
Maitoa
3 kpl
Munaa
1 tl
Suolaa
Ripaus valkopippuria

Pinnalle :

100 g
Siansivua tai pekonia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli tai käytä valmista peruna-sipuliseosta. Poista kalasta ruodot ja nahka ja leikkaa se suikaleiksi. Voit käyttää myös valmiita, maustettuja kirjolohisuikaleita.

Sekoita liemen ainekset. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen peruna- ja sipulisuikaleita ja kalaa. Kaada liemi päälle ja paina suikaleet liemeen. Jos lientä on liian vähän, lisää siihen hiukan maitoa.

Kuutioi tai viipaloi liha, jos haluat lisätä sitä  ruokaan. Nosta pinnalle lihapalat.

Kypsennä laatikkoa 175 asteessa uunin keskiosassa, kunnes munamaito hyytyy ja perunat ovat pehmeitä. Syö lisänä salaattia ja ruisleipää.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 27.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.