Mehevä kahvikakku

24.11.2016
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mehevä kahvikakku

Kola-suklaa ja puolukat viimeistelevät mausteisen kakun.

Ainekset

16 annosta
1 250 g voita tai margariinia
2 1 dl kaakaojauhetta
3 1 dl vahvaa kahvia
4 3 dl sokeria
5 1 prk (200 g) kahvijogurttia
6 3 kananmunaa
7 5 dl vehnäjauhoja
8 1 rkl piparkakkumaustetta
9 2 tl leivinjauhetta
10 0,5 tl suolaa
Vuokaan
1 voita tai margariinia
2 korppujauhoja
Kuorrute
1 100 g tummaa suklaata
2 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
Koristeeksi
1 1 dl pakastepuolukoita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 37 g 589 g
Proteiinia 5 g 75 g
Rasvaa 17 g 269 g
Kuitua 2 g 32 g
Energiaa kJ 1 329 21257
Energiaa kcal 318 5080

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (397 g) kondensoitua maitoa

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata rasva. Lisää kaakaojauhe ja kahvi. Sekoita joukkoon sokeri, jogurtti ja munat. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 2 l). Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä. Paloittele suklaa. Kuumenna kattilassa suklaata ja maitoa koko ajan sekoittaen kunnes suklaa sulaa. Älä keitä. Koristele kakku kuorrutteella ja puolukoilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5