Maukkaat lihapullat

19.5.2005
20 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Maukkaat lihapullat

Lihapullien perustaikina ja kermakastike on yksi Yhteishyvän lukijoiden suosikkiresepteistä.

Ainekset

Perustaikina
1 2 dl vettä (tai kermaa tai kermaviiliä)
2 1 dl korppujauhoja
3 1 kananmuna
4 1 sipuli
5 1 tl suolaa
6 0,5 tl mustapippuria
7 1 tl paprikajauhetta
8 400 g jauhelihaa
Kastike
1 1 rkl öljyä
2 1 sipuli
3 3 dl vettä
4 2 rkl vehnäjauhoja
5 2 dl ruokakermaa
6 1 rkl sinappia
7 1 rkl tomaattisosetta
8 2 rkl soijakastiketta
9 0,5 dl omenasosetta

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 80 g
Proteiinia 99 g
Rasvaa 79 g
Kuitua 7 g
Energiaa kJ 6056
Energiaa kcal 1447

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita korppujauho nesteeseen ja anna imeytyä. Kuori ja hienonna sipuli. Voit halutessasi pehmentää sipulin paistamalla sen pannussa. Lisää sipuli, muna, mausteet ja jauheliha korppujauhoihin. Sekoita tasaiseksi.

Kostuta kädet vedellä ja pyörittele seos lihapulliksi. Paista lihapullat kypsiksi uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia tai pinnoitetulla pannulla vähässä rasvassa.

Valmista kastike. Kuullota kastiketta varten hienonnettu sipuli öljyssä. Sekoita vehnäjauhot veteen ja lisää pannulle. Anna kiehua hetken. Lisää kerma ja mausteet. Tarkista maku. Tarjoa kastike lihapullien kanssa.

Video

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5