Maukkaat lihapullat
40 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Lihapullien perustaikina ja kermakastike on yksi Yhteishyvän lukijoiden suosikkiresepteistä. Nämä maukkaat lihapullat maistuvat koko perheelle. Ohjeella valmistuu noin 30 lihapyörykkää.
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Kermakastike | |
|---|---|
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | vettä |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1/2 dl | omenasosetta |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | sinappia |
| 25 g | (1 rkl) tomaattipyreetä |
| 1/2 kpl | ruukkua ruohosipulia |
- 1.
Kumoa jauheliha kulhoon, mittaa päälle korppujauhot ja kermaviili. Sekoita ja jätä turpoamaan.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla.
- 3.
Sekoita sipuli, muna, suola ja pippuri jauhelihaan.
- 4.
Kostuta kädet vedellä. Pyörittele seoksesta lihapullia (noin 30 kpl) leivinpaperin päälle uunipellille. Paista lihapullat 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- 5.
Valmista kastike. Vatkaa vehnäjauhot ja vesi pinnoitetussa kattilassa. Lisää kerma ja omenasose. Mausta soijalla, sinapilla ja halutessasi tomaattipyreellä. Anna hautua 5 minuuttia välillä sekoittaen. Hienonna ruohosipuli ja lisää se kastikkeeseen.
- 6.
Lisää lihapullat kastikkeeseen tai tarjoa kastike ja lihapullat erikseen.
Lihapullien perustaikina ja kermakastike on yksi Yhteishyvän lukijoiden suosikkiresepteistä. Nämä maukkaat lihapullat maistuvat koko perheelle. Ohjeella valmistuu noin 30 lihapyörykkää.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Kermakastike | |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | vettä |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1/2 dl | omenasosetta |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | sinappia |
| 25 g | (1 rkl) tomaattipyreetä |
| 1/2 kpl | ruukkua ruohosipulia |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kumoa jauheliha kulhoon, mittaa päälle korppujauhot ja kermaviili. Sekoita ja jätä turpoamaan.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) jauhelihaa 1 dl korppujauhoja 200 g (1 prk) kermaviiliä - 2
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 rkl rypsiöljyä - 3
Sekoita sipuli, muna, suola ja pippuri jauhelihaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Kostuta kädet vedellä. Pyörittele seoksesta lihapullia (noin 30 kpl) leivinpaperin päälle uunipellille. Paista lihapullat 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- 5
Valmista kastike. Vatkaa vehnäjauhot ja vesi pinnoitetussa kattilassa. Lisää kerma ja omenasose. Mausta soijalla, sinapilla ja halutessasi tomaattipyreellä. Anna hautua 5 minuuttia välillä sekoittaen. Hienonna ruohosipuli ja lisää se kastikkeeseen.
Määrä Ainesosa 2 rkl vehnäjauhoja 3 dl vettä 2 dl (1 prk) ruokakermaa 1/2 dl omenasosetta 2 rkl soijakastiketta 1 rkl sinappia 25 g (1 rkl) tomaattipyreetä 1/2 kpl ruukkua ruohosipulia - 6
Lisää lihapullat kastikkeeseen tai tarjoa kastike ja lihapullat erikseen.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua ruohosipulia
Vinkki: Valitse lihapulliin mieleisesi jauheliha, mehevimmät lihapullat syntyvät nauta-sikajauhelihasta. Halutessasi voit korvata lihapullien kermaviilin vedellä.
Ravintosisältö
72
Energiaa kcal
301
Energiaa kj
5,1 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
3,9 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
72
Energiaa kcal
301
Energiaa kj
5,1 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
3,9 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























