Maukkaat lihapullat

19.5.2005
30 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Maukkaat lihapullat

Lihapullien perustaikina ja kermakastike on yksi Yhteishyvän lukijoiden suosikkiresepteistä.

Ainekset

12 kappaletta
1 2 dl vettä (tai kermaa tai kermaviiliä)
2 1 dl korppujauhoja
3 1 sipuli
4 1 rkl öljyä
5 1 kananmuna
6 2 tl paprikajauhetta
7 1 tl suolaa
8 0,5 tl mustapippuria
9 400 g jauhelihaa
Kastike
1 1 sipuli
2 1 rkl öljyä
3 3 dl vettä
4 2 rkl vehnäjauhoja
5 2 dl ruokakermaa
6 0,5 dl omenasosetta
7 2 rkl soijakastiketta
8 1 rkl sinappia
9 1 rkl tomaattisosetta
10 (ruohosipulia tai kevätsipulia)

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 80 g
Proteiinia 8 g 99 g
Rasvaa 7 g 79 g
Kuitua 1 g 7 g
Energiaa kJ 505 6056
Energiaa kcal 121 1447

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Sekoita korppujauhot nesteeseen ja anna imeytyä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla.
  • Lisää sipuli, muna, mausteet ja jauheliha korppujauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  • Kostuta kädet vedellä. Pyörittele seos lihapulliksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista lihapullat kypsiksi uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Valmista kastike. Kuullota kastiketta varten hienonnettu sipuli öljyssä. Sekoita vehnäjauhot veteen ja lisää pannulle. Anna kiehua hetki. Lisää kerma ja omenasose. Mausta soijalla, sinapilla ja tomaattisoseella. Tarkista maku. 
  • Lisää lihapullat kastikkeeseen tai tarjoa kastike ja lihapullat erikseen. Viimeistele halutessasi silputulla ruoho- tai kevätsipulilla.

Video

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5