Mätimousse

7.11.2018
9 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mätimousse

Mätimousse on juhlavan kalapöydän viileä kestosuosikki.

Ainekset

10 annosta
1 200 g kirjolohenmätiä
2 1 kananmuna
3 0,5 - 1 punasipulia
4 0,5 ruukkua ruohosipulia
5 1 dl vispikermaa
6 1 prk (120 g) smetanaa
7 1 tl sitruunamehua
8 0,25 tl (¼ tl) sitruunapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 7 g
Proteiinia 5 g 53 g
Rasvaa 11 g 110 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 510 5100
Energiaa kcal 122 1219

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Sokeriton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia aikaisemmin. Valuta sulaa mätiä tiheässä siivilässä jääkaapissa noin puoli tuntia.
  • Keitä kananmuna kovaksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja hienonna haarukalla.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Silppua ruohosipuli.
  • Vaahdota kerma. Vatkaa smetana kermavaahtoon.
  • Lisää sipulit, ruohosipuli, kananmuna ja mausteet smetanavaahtoon. Nostele mäti lopuksi joukkoon.
  • Tarjoa mätimousse esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.
Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5