Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mätimousse

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Mätimousse on kalapöydän kestosuosikki sekä jouluna että juhannuksena. Tarjoa kuohkea mätimousse esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.

Ainekset

200 g
kirjolohenmätiä
1 kpl
kananmuna
1/2 - 1 kpl
punasipulia
1/2 kpl
ruukkua ruohosipulia
1 dl
vispikermaa
120 g
(1 prk) smetanaa
1 tl
sitruunamehua
1/4 tl
sitruunapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia aikaisemmin. Valuta sulaa mätiä tiheässä siivilässä jääkaapissa noin puoli tuntia.

200 g
kirjolohenmätiä
2

Keitä kananmuna kovaksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja hienonna haarukalla.

1 kpl
kananmuna
3

Kuori ja hienonna sipuli. Silppua ruohosipuli.

1/2 kpl
ruukkua ruohosipulia
1/2 - 1 kpl
punasipulia
4

Vaahdota kerma. Vatkaa smetana kermavaahtoon.

120 g
(1 prk) smetanaa
1 dl
vispikermaa
5

Lisää sipulit, ruohosipuli, kananmuna ja mausteet smetanavaahtoon. Nostele mäti lopuksi joukkoon.

1 tl
sitruunamehua
1/4 tl
sitruunapippuria

Tarjoa mätimousse esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.

Miltä maistui?(4 arviota)
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.10.2007
|
Muokattu: 12.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

110

463

9,6 g

5,4 g

0,9 g

0,8 g

0,1 g

5,4 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 kpl ruukkua ruohosipulia,

0,25 tl sitruunapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli