Mätihyytelö

20.10.2009
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mätihyytelö

Ainekset

6 annosta
1 200 g kirjolohenmätiä
2 4 liivatelehteä
3 2 dl kuohukermaa
4 1 pieni sipuli
5 1 prk (200 g) kermaviiliä
6 suolaa
7 2 rkl sitruunamehua
8 2 rkl hienonnettua tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 15 g
Proteiinia 9 g 52 g
Rasvaa 18 g 110 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 871 5226
Energiaa kcal 208 1249

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata mäti ja siivilöi siitä nesteet pois. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota kerma ja hienonna sipuli. Sekoita kulhossa kermaviili, sipulit, mäti ja suola. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada seos ohuena nauhana mätiseokseen koko ajan sekoittaen. Nostele seokseen kermavaahto ja tilli. Kaada seos hyytymään kelmulla vuorattuihin annosvuokiin, esim. kahvikuppeihin tai silikoni-muotteihin. Anna hyytyä kylmässä yön yli. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele tillillä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: mäti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5