Marjapitko

12.7.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marjapitko

Ainekset

2 kappaletta
Pullataikina
1 2,5 dl maitoa
2 25 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
3 0,5 tl suolaa
4 1 tl kardemummaa
5 1 dl sokeria
6 puolikas kananmuna
7 7 dl vehnäjauhoja
8 1 dl juoksevaa margariinia
Voiteluun:
1 puolikas kananmuna
Hillotäyte:
1 1 dl vadelma- tai mustikkamarmeladia
Vaniljatäyte:
1 1 pussi vaniljakastikeaineksia
2 3 dl maitoa
Pinnalle:
1 marjoja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 250 g 500 g
Proteiinia 35 g 70 g
Rasvaa 46 g 93 g
Kuitua 10 g 19 g
Energiaa kJ 6 572 13143
Energiaa kcal 1 570 3141

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää suola, kardemumma, sokeri ja puoli kananmunaa. Lisää suurin osa vehnäjauhoista hyvin sekoittaen. Lisää juokseva margariini ja loput jauhoista. Alusta taikina käsin tai yleiskoneella, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota noin kaksinkertaiseksi leivinliinan alla lämpimässä paikassa. Valmista täytettä varten vaniljakastikeaineksista kiisseli. Mittaa kiisselijauheen joukkoon 1/2 dl enemmän maitoa, kuin pakkauksen ohjeessa, jotta täyte ei kuivu paistettaessa. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat jauhotetulla alustalla levyiksi. Levitä levyn keskikohtaan marjamarmeladia ja viereen vaniljakiisseliä. Taita reunat ja kohota peitettynä pellillä leivinpaperin päällä. Voitele kohonnut pulla kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Lisää pinnalle tuoreita marjoja.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5