Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marjaisa sitruunarahka

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Marjaisa sitruunarahka on ihanan raikas jälkiruoka. Myös välipalana maistuva makea herkku kätkee sisälleen kaurakeksejä, marjoja, kermavaahtoa ja maitorahkaa.

Ainekset

200 g
Kaurakeksejä

Sitruunarahka

4 dl
Kuohukermaa
500 g
Maitorahkaa
4 rkl
Sokeria
2 kpl
Sitruunan raastettu kuori
3 rkl
Sitruunamehua

Marjaseos

750 g
(pakaste)marjoja
4 rkl
Vettä
4 rkl
Sokeria
2 - 3 rkl
Sitruunamehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista marjaseos. Pilko puolisulaneet tai tuoreet marjat kattilaan. Lisää joukkoon vesi ja sokeri. Kuumenna ja sekoita, kunnes ainekset kiehahtavat ja marjoista irtoaa mehua. Mausta liemi sitruunamehulla. Siirrä jäähtymään.

Murskaa keksit tukevassa pakastepussissa. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka, sokeri, hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste ja -mehu. Annostele tarjoiluastioihin kerroksittain keksimurua, rahka- ja marjaseosta. Peitä kelmulla ja anna maustua tarjoiluun saakka.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

350

1466

19,0 g

10,6 g

32,2 g

24,3 g

5,0 g

8,0 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sitruunan raastettu kuori,

4 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli