Marjainen juustokakkupiirakka

17.5.2015
45 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marjainen juustokakkupiirakka

Marjainen juustokakkupiirakka maistuu kahvin kera tai vaikkapa retkieväänä. Ohje on gluteeniton, jos käytät gluteenittomia digestive-keksejä.

Ainekset

16 palaa
Pohja
1 300 g digestive-keksejä
2 150 g margariinia
Täyte 1
1 600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 4 kananmunaa
3 2 dl sokeria
4 300 g pakastemarjoja
5 2 rkl perunajauhoja
Täyte 2
1 2 prk (à 150 g) ranskankermaa
2 1,5 dl sokeria
3 2 tl vaniljasokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 539 g
Proteiinia 6 g 100 g
Rasvaa 21 g 342 g
Kuitua 1 g 16 g
Energiaa kJ 1 482 23705
Energiaa kcal 354 5666

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Murenna keksit hienoksi muruksi ja sulata margariini. Sekoita murut rasvaan. Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka tai -pelti (n. 22 x 32 cm). Painele keksimuruseos pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Laske lämpötila 175-asteeseen.
  • Vatkaa kulhossa tuorejuusto, munat ja sokeri. Levitä seos esipaistetun keksipohjan päälle. Sekoita pakastemarjat ja perunajauhot ja ripottele piirakan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 40 minuuttia.
  • Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Sekoita toisen täytteen ainekset. Levitä seos piirakan päälle. Paista vielä noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta jähmettyy. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.
Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5