Marjainen juustokakkupiirakka

17.5.2015
22 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marjainen juustokakkupiirakka

Marjainen juustokakkupiirakka maistuu kahvin kera tai vaikkapa retkieväänä. Ohje on gluteeniton, jos käytät gluteenittomia digestive-keksejä.

Ainekset

18 palaa
Pohja
1 300 g digestive-keksiä
2 150 g margariinia
Täyte 1
1 600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 4 kananmunaa
3 2 dl sokeria
4 300 g pakastemarjoja
5 2 rkl perunajauhoja
Täyte 2
1 2 prk (à 150 g) ranskankermaa
2 1,5 dl tomusokeria
3 2 tl vaniljasokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 501 g
Proteiinia 6 g 100 g
Rasvaa 19 g 342 g
Kuitua 1 g 16 g
Energiaa kJ 1 282 23070
Energiaa kcal 306 5514

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murenna keksit hienoksi ja sulata margariini. Sekoita murut rasvaan. Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka tai -pelti (n. 22 x 32 cm). Painele seos pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Laske lämpötila 175-asteeseen.

Vatkaa kulhossa tuorejuusto, munat ja sokeri. Levitä seos esipaistetun keksipohjan päälle. Sekoita pakastemarjat ja perunajauhot ja ripottele piirakan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 30 minuuttia.

Ota piirakka uunista 5 minuutiksi jäähtymään. Sekoita toisen täytteen ainekset. Levitä seos piirakan päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia kunnes pinta jähmettyy. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

 

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5