Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maritozzi-pullat

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Italialaiset maritozzit ovat kermatäytteisiä pullia, joiden taikinassa maistuu sitruunankuori. Näissä maritozzeissa on täytteenä vaniljaista mascarponekermaa ja tuoreita vadelmia.

Ainekset

Pullataikina

2 1/2 dl
maitoa
25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
1/2 kpl
kananmunaa
1 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1 tl
sitruunankuorta raastettuna (luomu)
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita tai leivontamargariinia

Mascarponekerma

2 dl
(1 tlk) vispikermaa
250 g
(1prk) mascarponejuustoa
2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria

Voiteluun

1/2 kpl
kananmunaa

Koristeluun

tomusokeria
125 g
(1 rs) vadelmia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko muna lasiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää puolet munasta taikinaan, säästä loput voiteluun. Lisää taikinaan sokeri, suola ja sitruunankuori. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.

2 1/2 dl
maitoa
25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
1/2 kpl
kananmunaa
1 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1 tl
sitruunankuorta raastettuna (luomu)
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita tai leivontamargariinia
2

Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle, muotoile pötköksi ja jaa 12 osaan. Pyörittele pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele pinta munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ennen täyttämistä.

3

Vatkaa kerma sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa notkistettu mascarpone. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

2 dl
(1 tlk) vispikermaa
250 g
(1prk) mascarponejuustoa
2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
4

Leikkaa pullat keskeltä halki lähes pohjaan saakka. Lusikoi vaahtoa viiltoon ja tasoita pinta veitsellä. Siivilöi tomusokeria pinnalle. Painele vaahtoon koristeeksi kokonaisia vadelmia.

tomusokeria
125 g
(1 rs) vadelmia

Vinkki: Koristele maritozzit dippaamalla mascarponetäytteen pinta pistaasi- tai suklaarouheessa.

Vinkki: Mausta mascarponekerma passionhedelmällä.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.1.2024
|
Muokattu: 1.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

384

1607

20,8 g

13,6 g

40,5 g

12,8 g

1,9 g

7,4 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli