Marinoitu tomaatti-sipulisalaatti

21.6.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marinoitu tomaatti-sipulisalaatti

Ainekset

4 annosta
1 500 g tomaatteja
2 2 varhaissipulia varsineen
3 1 prk kivettömiä oliiveja
4 0,5 dl ruukkua tuoretta basilikaa
Marinadi
1 1 dl oliiviöljyä
2 2 rkl punaviinietikkaa
3 1 tl kuivattua rosmariinia
4 1 rkl (ruokokide)sokeria
5 0,5 tl suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 32 g
Proteiinia 1 g 5 g
Rasvaa 26 g 104 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 1 127 4509
Energiaa kcal 270 1078

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Huuhtele ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Valuta oliivit. Siirrä tomaatit, sipulit ja oliivit kulhoon. Mittaa marinadin ainekset kattilaan. Kiehauta, mutta älä keitä. Kaada kuuma marinadi heti tomaattien, sipuleiden ja oliivien päälle. Anna maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Viimeistele basilikalla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5