Marinoitu raitajuurisalaatti

21.10.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marinoitu raitajuurisalaatti

Keitetty raitajuuri saa salaatissa kumppaniksi vuohenjuustoa ja pähkinöitä.

Ainekset

4 annosta
1 3 isoa raitajuurta
2 0,5 dl oliiviöljyä
3 2 rkl sitruunamehua
4 ripaus suolaa
5 ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 50 g frisee- tai jääsalaattia
2 0,5 dl paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
3 100 g vuohenjuustoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 18 g
Proteiinia 6 g 26 g
Rasvaa 21 g 85 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 988 3950
Energiaa kcal 236 944

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja keitä raitajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä ja kuori. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita öljy, sitruunamehu ja mausteet ja valuta raitajuurien päälle. Anna marinoitua viileässä vähintään puolisen tuntia.

Revi salaatinlehdet tarjoiluvadille. Asettele päälle raitajuuret. Hienonna pinnalle kuoritut pistaasipähkinät ja murustele päälle vuohenjuustoa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5