Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marinoitu raitajuurisalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitetty raitajuuri saa salaatissa kumppaniksi vuohenjuustoa ja pähkinöitä.

Ainekset

3 kpl
Isoa raitajuurta
1/2 dl
Oliiviöljyä
2 rkl
Sitruunamehua
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Lisäksi

50 g
Frisee- tai jääsalaattia
1/2 dl
Paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
100 g
Vuohenjuustoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja keitä raitajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä ja kuori. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita öljy, sitruunamehu ja mausteet ja valuta raitajuurien päälle. Anna marinoitua viileässä vähintään puolisen tuntia.

Revi salaatinlehdet tarjoiluvadille. Asettele päälle raitajuuret. Hienonna pinnalle kuoritut pistaasipähkinät ja murustele päälle vuohenjuustoa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

243

1017

21,5 g

5,0 g

4,5 g

4,3 g

3,0 g

6,5 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

50 g Frisee- tai jääsalaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli