Marinoitu possunfilee salaattipedillä

21.4.2014
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marinoitu possunfilee salaattipedillä

Ainekset

10 annosta
1 600 g possun sisäfileetä
2 2 rkl öljyä
3 0,5 tl suolaa
4 1 tl mustapippuria
Marinadi
1 1 dl öljyä
2 0,5 dl soijaa
3 0,5 dl sitruunamehua
4 0,5 dl persiljasilppua
5 0,5 tl mustapippuria
6 1 tl siirappia
7 1 tl rosmariinia
8 1 tl timjamia
Salaattipohja
1 1 ruukku jääsalaattia
2 1 ruukku tammenlehtisalaattia
3 1 ruukku rucolaa
4 1 hunajameloni
5 persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 85 g
Proteiinia 12 g 122 g
Rasvaa 13 g 126 g
Kuitua 1 g 11 g
Energiaa kJ 822 8220
Energiaa kcal 196 1965

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota possunfileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Ruskista fileet kuumalla pannulla öljyssä. Pane fileet uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Työnnä paistomittari fileeseen ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes mittari näyttää 68 astetta.

Anna lihan seistä leivinpaperiin käärittynä parikymmentä minuuttia. Sekoita marinadi. Viipaloi liha ja pane viipaleet reunalliseen vuokaan limittäin. Kaada päälle marinadi. Anna maustua vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Nosta viipaleet vadille salaattien päälle. Kuutioi meloni ja lisää salaatin päälle. Silppua lihan päälle persiljaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5