Marenkipesät

20.1.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marenkipesät

Ainekset

16 kappaletta
Marengit:
1 4 valkuaista
2 2 dl sokeria
Täyte:
1 2 dl vispikermaa
2 1 tl vaniljasokeria
3 marjoja tai hedelmiä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 180 g
Proteiinia 1 g 17 g
Rasvaa 5 g 76 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 386 6174
Energiaa kcal 92 1476

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Piirrä leivinpaperiarkille 16 ympyrää pientä lasia apuna käyttäen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lusikoi taikina pesiksi leivinpaperin ympyröihin, uunipellin päälle. Paista 100 asteessa tunti. Ota uuni pois päältä ja anna marenkien olla uunissa ainakin toinen tunti, kunnes marengit ovat täysin jäähtyneet. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lusikoi vaahto marenkipesiin, koristele marjoilla tai hedelmillä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: marenki
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5