Marengilla kuorrutettu mutakakku

19.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marengilla kuorrutettu mutakakku

Suloisen makeaa marengilla kuorrutettua suklaakakkua riittää pienikin pala. Gluteenittoman herkun maustaa appelsiini.

Ainekset

10 palaa
1 1 dl mantelilastuja
2 200 g tummaa suklaata
3 150 g voita
4 1 appelsiinin kuori raasteena
5 4 kananmunankeltuaista
6 2 kananmunaa
7 0,75 dl (3/4 dl) tomusokeria
8 1 tl vaniljasokeria
9 0,75 dl (3/4 dl) maissitärkkelystä (Maizena)
10 1 dl mantelijauhoja
11 1 tl leivinjauhetta
12 0,25 tl (1/4 tl) suolaa
Marenki
1 50 g tummaa suklaata
2 4 kananmunanvalkuaista
3 1,75 dl 1 3/4 dl) tomusokeria
4 1 tl omenaviinietikkaa
5 2 tl maissitärkkelystä (Maizena)

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 334 g
Proteiinia 8 g 85 g
Rasvaa 31 g 307 g
Kuitua 2 g 23 g
Energiaa kJ 1 849 18486
Energiaa kcal 442 4418

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Muna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Säädä uuni 170 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (22–24 cm) ja vuoraa se mantelilastuilla. Sulata suklaa ja voi varovasti mikrossa, sekoita sileäksi.

Pese ja raasta appelsiininkuori. Erottele keltuaiset ja säästä valkuaiset marenkiin. Vatkaa keltuaiset, 2 kananmunaa ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja appelsiininkuori. Lisää ne vuorotellen suklaasulan kanssa taikinaan. Kaada vuokaan ja paista 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä tutisevan pehmeäksi.

Säädä uuni 180 asteeseen. Varmista, että vispilät ovat puhtaat ja kuivat. Vatkaa valkuaisia minuutti. Vatkaa sokeri ohuena nauhana joukkoon. Tiputtele etikka tanakkaan vaahtoon. Siivilöi ja sekoita tärkkelys joukkoon. Lusikoi marenki kakulle. Sulata suklaa ja valuta kakun yli raidaksi. Kuvioi marenki lusikalla pyöräyttämällä. Paista kakun marenkipinta uunissa rapeaksi, noin 20 minuuttia.

Vinkki: Koristele kakku marjoilla ja hedelmillä ja viimeistele tomusokerilla.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5