Mansikkapullat

4.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikkapullat

Ainekset

40 kappaletta
Pullataikina
1 5 dl maitoa
2 50 g hiivaa
3 2 dl sokeria
4 1 tl suolaa
5 1 kanamuna
6 2 rkl kardemummaa
7 10 dl vehnäjauhoja
8 200 g sulatettua margariinia tai voita
Voiteluun
1 kananmuna
Päälle
1 1 dl paistonkestävää mansikka- tai vadelmahilloa
2 40 kpl tuoreita mansikoita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 746 g
Proteiinia 3 g 105 g
Rasvaa 5 g 188 g
Kuitua 1 g 35 g
Energiaa kJ 538 21518
Energiaa kcal 129 5143

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi liuota siihen hiiva, sokeri ja suola. Lisää joukkoon muna ja kardemumma sekä 7-8 dl vehnäjauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi ja alusta joukkoon loput jauhoista. Lisää viimeisenä sula rasva. Kohota taikinaa noin puoli tuntia liinalla peitettynä.Leivo taikinasta pitkä tanko ja jaa se 40 osaan. Pyörittele palat pikkupulliksi. Anna kohota hetken ja voitele sitten munalla. Painele pullien keskelle lopuksi syvennykset hilloa varten ja lisää hillo. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ja koristele hillokohta tuoreella mansikalla ennen

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: mansikka pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5