Mansikkapavlova

24.6.2011
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikkapavlova

Marenkikakku koristellaan mansikoilla ja valkosuklaarouheella.

Ainekset

9 annosta
Marenkipohja
1 4 kananmunanvalkuaista
2 2 dl sokeria
3 2 tl maissitärkkelystä (Maizena)
4 1 tl valkoviinietikkaa
Täyte
1 2 dl kuohukermaa
2 1 prk (200 g) maustettua rahkaa (sitruuna)
3 1 limetin puristettu mehu
4 1 - 2 rkl tomusokeria
Koristeeksi
1 0,5 l tuoreita mansikoita
2 50 g valkosuklaata rouhittuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 259 g
Proteiinia 4 g 32 g
Rasvaa 10 g 91 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 933 8394
Energiaa kcal 223 2006

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pane uuni kuumenemaan 110 asteeseen. Vatkaa kananmunanvalkuaiset sähkövatkaimella kuivassa ja puhtaassa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten, kunnes valkuais-sokerivaahto on kovaa ja kiiltävää. Siivilöi maissitärkkelys marenkivaahtoon ja sekoita hyvin. Lisää viinietikka ja kääntele se muovilastalla marenkivaahtoon.

Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille marenkipyörylä (halkaisijaltaan noin 22–25 cm). Marenkiin saa jäädä aaltomaisia kuvioita. Kuivata marenkilevyä uunin keskitasolla noin 1 1/2–2 tuntia tai kunnes marenki tuntuu irtoavan leivinpaperista. Sammuta uuni ja anna marengin kuivua uunin jälkilämmössä muutama tunti.

Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen sitruunarahka, limetinmehu ja tomusokeri. Tarkista maku. Levitä täyte marenkilevylle. Koristele kokonaisilla tai halkaistuilla tuoreilla mansikoilla ja rouhitulla valkosuklaalla. Tarjoa heti.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5