Mansikkakeitto

25.6.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikkakeitto

Ainekset

4 annosta
1 1 l tuoreita mansikoita
2 0,75 dl ruokokidesokeria
3 0,5 tl jauhettua kardemummaa
4 4 dl vettä
Suurustamiseen
1 1 rkl perunajauhoja
2 1 rkl vettä
Tarjoiluun
1 1 prk (200 g) mausteista rahkaa (esim. lime-valkosuklaa tai sitruuna)
2 4 (kaura)keksiä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 47 g 187 g
Proteiinia 3 g 13 g
Rasvaa 4 g 17 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 1 037 4148
Energiaa kcal 248 991

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat, Välipalat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Perkaa ja viipaloi mansikat. Säästä muutama mansikka koristeeksi. Mittaa kattilaan mansikat, sokeri, kardemumma ja vesi. Kiehauta ja keitä 5 minuuttia. Purista mansikat kulhon päällä olevan siivilän läpi lusikalla painaen niin, että saat tasaista sosetta.Siirrä sose takaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla perunajauhoilla. Anna kiehahtaa ja nosta kattila pois levyltä. Ripottele keiton päälle hieman sokeria kuorettumisen estämiseksi. Tarjoa keitto jäähtyneenä. Nosta keiton päälle nokare rahkaa ja murenna päälle keksiä. Koristele halutessasi mansikoilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: mansikka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5