Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikkabritakakku

timer-icon60 min
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Klassinen britakakku tuo kesän kahvipöytään. Pehmeän pohjan, kermaisen mansikka-sitruunatäytteen ja rapean marenkipinnan yhdistelmää on mahdotonta vastustaa.

Ainekset

150 g
Voita tai margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
4 kpl
Keltuaista
2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Maitoa

Marenki

4 kpl
Valkuaista
2 dl
Sokeria
30 g
(1 dl) Mantelilastuja

Täyte

2 - 3 kpl
Sitruunaa (noin 2 dl mehua)
400 g
Mansikoita
2 1/2 dl
(1 prk) vispikermaa (esim. flora vispi)
200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa
1/2 dl
Sokeria
150 g
(1 1/2 dl) Lemon curd -sitruunatahnaa
1/4 kpl
ruukku minttua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi maito ja sekoita. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.

4 kpl
Keltuaista
150 g
Voita tai margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Maitoa
2

Valmista marenki. Laita valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa. Vatkaa vielä hetki.

4 kpl
Valkuaista
2 dl
Sokeria
3

Levitä valkuaisvaahto taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

30 g
(1 dl) Mantelilastuja
4

Purista sitruunoista mehu. Jätä muutama mansikka koristelua varten ja viipaloi loput. Laita mansikkaviipaleet sitruunamehuun maustumaan noin puoleksi tunniksi. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Lisää lemon curd ja sekoita.

2 - 3 kpl
Sitruunaa (noin 2 dl mehua)
400 g
Mansikoita
2 1/2 dl
(1 prk) vispikermaa (esim. flora vispi)
200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa
1/2 dl
Sokeria
150 g
(1 1/2 dl) Lemon curd -sitruunatahnaa
5

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan. Valuta mansikat. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle kolmasosa täytteestä sekä mansikoista. Toista, kunnes kakku on koottu. Jätä päällimmäiseksi kakkupohja ilman täytettä. Koristele mansikoilla ja mintunlehdillä.

1/4 kpl
ruukku minttua

Vinkki: Voit leipoa pohjan jo edellisenä päivänä, mutta täytä kakku vasta juuri ennen tarjoilua, jotta marenki ei vety. Säilytä pohja huoneenlämmössä täyttämiseen asti.

Vinkki: Korvaa gluteenittomassa britakakussa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Käytä maidottomassa britakakussa maidotonta margariinia ja korvaa maito vahvalla kahvilla, jolloin pohjasta tulee hieman mokkainen. Käytä täytteessä soijavispiä kerman tilalla ja maustamatonta soijalevitettä.

Vinkki: Voit mehustaa aikuisten kakun mansikat desissä sitruslikööriä. Sekoittele mansikoita välillä ja valuta likööri pois, kun mansikat ovat maustuneet noin puoli tuntia.

Katso kolme eri tapaa tuunata tämä resepti:

Miltä maistui?(19 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 14.5.2018
|
Muokattu: 6.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

486

2034

27,1 g

15,7 g

51,0 g

40,7 g

2,2 g

7,3 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 kpl ruukku minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli