Mansikkabritakakku

14.5.2018
29 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikkabritakakku

Klassinen britakakku tuo kesän kahvipöytään. Pehmeän pohjan, kermaisen mansikka-sitruuna täytteen ja rapean marenkipinnan yhdistelmää on mahdotonta vastustaa.

Ainekset

12 annosta
1 150 g voita tai margariinia
2 1,5 dl sokeria
3 4 keltuaista
4 2 dl vehnäjauhoja
5 2 tl leivinjauhetta
6 1,5 dl maitoa
Marenki
1 4 valkuaista
2 2 dl sokeria
3 1 dl mantelilastuja
Täyte
1 2 - 3 sitruunaa (noin 2 dl mehua)
2 400 g mansikoita
3 1 prk (2,5 dl) vispikermaa (esim. Flora Vispi)
4 1 rasia (200 g) vaniljatuorejuustoa
5 0,5 dl sokeria
6 1,5 dl lemon curd -sitruunatahnaa
7 0,25 (¼) ruukku minttua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 496 g
Proteiinia 6 g 77 g
Rasvaa 28 g 340 g
Kuitua 2 g 18 g
Energiaa kJ 1 880 22564
Energiaa kcal 449 5393

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: lemon curd -sitruunatahnaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vinkit:

  • Mehusta aikuisten kakun mansikat desissä sitruslikööriä. Sekoittele mansikoita välillä ja valuta likööri pois, kun mansikat ovat maustuneet noin puoli tuntia.
  • Korvaa gluteenittomassa versiossa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.
  • Käytä maidottomassa britassa maidotonta margariinia ja korvaa maito vahvalla kahvilla, jolloin pohjasta tulee hieman mokkainen. Käytä täytteessä soijavispiä kerman tilalla ja maustamatonta soijalevitettä.

Kuvalliset ohjeet

Mansikkabritakakku

1. Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi maito ja sekoita.

Mansikkabritakakku

2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.

Mansikkabritakakku

3. Valmista marenki. Laita valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa. Vatkaa vielä hetki.

Mansikkabritakakku

4. Levitä valkuaisvaahto taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Mansikkabritakakku

5. Purista sitruunoista mehu. Jätä muutama mansikka koristelua varten ja viipaloi loput. Laita mansikkaviipaleet sitruunamehuun maustumaan noin puoleksi tunniksi. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Lisää lemon curd ja sekoita.

Mansikkabritakakku

6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan. Valuta mansikat. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle kolmasosa täytteestä sekä mansikoista. Toista, kunnes kakku on koottu. Jätä päällimmäiseksi kakkupohja ilman täytettä. Koristele mansikoilla ja mintunlehdillä.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5