Mansikka-valkosuklaa-lakukakku

13.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikka-valkosuklaa-lakukakku

Juhlapöydän ihanin yllätys on karkkia ja mansikoita pursuava kakku. Pohjassa maistuu appelsiini ja moussetäytteessä valkosuklaa. Päälle kasataan keko tuoreita mansikoita ja lakritsia.

Ainekset

8 palaa
Kakkupohja
1 200 g leivontamargariinia
2 2 dl sokeria
3 3 kananmunaa
4 1 appelsiinin kuori
5 3 dl vehnäjauhoja
6 2 tl leivinjauhetta
Kostutus
1 1 dl appelsiinin mehua
Täyte
1 2 rasiaa (à 400 g) mansikoita
Valkosuklaamousse
1 4 dl vispikermaa
2 200 g valkosuklaata
3 2 tl vaniljasokeria
Lisäksi
1 1 rkl margariinia vuokaan
2 2 rkl korppujauhoa vuokaan
3 1 dl lakritsia paloina
4 0,5 dl lakritsikastiketta

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 73 g 581 g
Proteiinia 9 g 74 g
Rasvaa 52 g 419 g
Kuitua 3 g 26 g
Energiaa kJ 3 352 26814
Energiaa kcal 801 6409

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: lakritsikastiketta

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Tee mousse edellisenä päivänä. Kuumenna kerma kattilassa juuri ja juuri kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä. Paloittele suklaa kermaan ja sekoita kunnes se sulaa. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sitten jääkaappiin.

2. Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakku- tai irtopohjavuoka (halk. 18 cm tai vet. 2 l).

3. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Raasta appelsiinin kuori vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan muutamassa erässä. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 45–50 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.

4. Ota valkosuklaakerma jääkaapista ja vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi.

5. Purista kostutukseen tuleva appelsiinin mehu. Viipaloi noin puolet mansikoista.

6. Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Kostuta alin kerros mehulla. Levitä puolet viipaloiduista mansikoista ja kolmannes vaahdosta pohjalle. Laita toinen kerros päälle, kostuta ja täytä. Laita ylin kerros paikoilleen ja levitä loppu suklaavaahto kakulle. Kasaa päälle mansikoita ja lakritsia. Valuta lakritsikastike kakulle juuri ennen tarjoamista.

Vinkki! Leivo kakkupohja ja valmista valkosuklaatäyte jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Vaahdota täyte mousseksi vasta vähän ennen kakun kokoamista.

 

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5