Mansikka-limettisohjo

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Muutamasta aineksesta pyöräytetty raikas mansikkasohjo on loistava jälkiruoka varsinkin raskaan aterian jälkeen. Tarvitset jäisten mansikoiden jauhamiseen joko monitoimikoneen tai vahvan tehosekoittimen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gjäisiä pakastemansikoita
1 dllimettimehua
1 dlruokosokeria
tuoretta minttua

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta sokeri ja limettimehu. Pane mansikat monitoimikoneeseen, kaada päälle sokeriliemi. Lisää sekaan mintunlehtiä ja anna mansikoiden sulaa hetki. Käynnistä kone ja jauha mansikat pehmeäksi sohjoksi. Jaa sohjo jälkiruokakuppeihin tai laseihin. Tarjoa heti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Tuoretta minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä