Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mangosuklaakakku

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

Kakkupohja

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte

1 kpl
Vaahtoutuvaa vaniliinikastiketta (2,5 dl)
1 dl
Sokeria
3 kpl
Mangososetta (á 135 g, lastenruoka)
6 kpl
Liivatelehteä
1/2 dl
Sitruunamehua

Kostutukseen

1 1/2 dl
Valmista suklaakastiketta

Pinnalle

Esim. viinirypäleitä, kiiviä, säilykemangoa tai mansikoita

Kiille

2 dl
Vaaleaa mehua tai vettä
1 dl
Hyytelösokeria

Reunoille

50 g
Raastettua tummaa suklaata

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista kakkupohja. Voitele ja korppujauhota pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisijaltaan 24 cm).

2

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varoen.

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta
3

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 35 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä ainakin tunti.

4

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. (Pohjan voit myös valmistaa etukäteen ja pakastaa.)

5

Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vanilliinikastike. Sekoita joukkoon sokeri ja mangosose. Purista liivatelehdet ja sekoita ne kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos mangovaahtoon.

6 kpl
Liivatelehteä
1 kpl
Vaahtoutuvaa vaniliinikastiketta (2,5 dl)
1 dl
Sokeria
3 kpl
Mangososetta (á 135 g, lastenruoka)
1/2 dl
Sitruunamehua
6

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku takaisin puhdistettuun kakkuvuokaan: Nosta pohjalle kakkulevy ja kostuta se suklaakastikkeella. Levitä päälle puolet mangotäytteestä. Täyte saa valua hieman kakkupohjan reunojen yli.

1 1/2 dl
Valmista suklaakastiketta
7

Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta suklaakastikkeella ja kaada sen päälle loput täytteestä.

8

Nosta varovasti pinnalle viimeinen suklaakastikkeella kostutettu kakkupohjakerros. Peitä vuoka ja anna kakun hyytyä seuraavaan päivään.

9

Asettele päälle viipaloidut hedelmät. Valmista päälle kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Irrota kakku vuoasta. Levitä suklaaraaste reunoille.

Esim. viinirypäleitä, kiiviä, säilykemangoa tai mansikoita
1 dl
Hyytelösokeria
2 dl
Vaaleaa mehua tai vettä
50 g
Raastettua tummaa suklaata
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Kuvausjärjestelyt Katri Schröder, kuva Timo Viljakainen
Julkaistu: 31.1.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.