Mangolotta

26.4.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mangolotta

Ainekset

12 annosta
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 0,5 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
6 1 tl vaniljasokeria
Täyte:
1 1 prk säilöttyjä persikoita
Hyytelötäyte:
1 2 dl kuohukermaa
2 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3 200 g vaniljan makuista kasvisrasvalevitettä (tai maustamatonta tuorejuustoa)
4 2 prk säilöttyä mangoa
5 8 liivatelehteä
6 0,5 dl kiehuvaa vettä
Koristeeksi:
1 strösseleitä, nonparelleja ym.

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 282 g
Proteiinia 6 g 75 g
Rasvaa 11 g 135 g
Kuitua 1 g 15 g
Energiaa kJ 927 11124
Energiaa kcal 222 2659

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos varovaisesti munavaahtoon. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista noin 10 minuuttia.Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota pohjapaperi. Valuta säilykepersikat liemestään. Soseuta persikat ja levitä sose torttulevylle. Kääri rullaksi. Leikkaa kääretorttu ohuehkoiksi paloiksi.Leikkaa irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperilevy. Vuoraa vuoan pohja ja reunat torttuviipaleilla.Valmista hyytelötäyte. Valuta mangopalat liemestään ja soseuta ne. Pane liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja vaniljakastike erikseen. Sekoita keskenään vaahdotettu vaniljakastike, tuorejuusto ja mangosose. Lisää kermavaahto varovasti. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä. Liuota ne kiehuvan kuumaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja sekoita liivateseos täytteeseen.Kaada seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele.Paistolämpötila 200 astettaPaistoaika 10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5