Mamman paras bolognese

13.12.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mamman paras bolognese

Ainekset

4 annosta
1 50 g pekonia
2 1 porkkana
3 100 g juuriselleriä
4 1 sipuli
5 500 g jauhelihaa
6 1 rkl öljyä tai margariinia
7 1 tl vehnäjauhoja
8 2 dl lihalientä
9 1 dl punaviiniä
10 4 rkl tomaattisosetta
11 1 prk tomaattimurskaa
12 suolaa
13 mustapippuria
14 0,5 laakerinlehteä
15 0,5 tl timjamia
16 0,5 dl kermaa
17 tuoretta basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 41 g
Proteiinia 31 g 124 g
Rasvaa 16 g 64 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 1 374 5495
Energiaa kcal 328 1313

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Suikaloi pekoni. Kuori porkkana ja selleri ja raasta karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Käristä pekoni padassa. Lisää jauheliha. Jos pekonista ei irtoa tarpeeksi rasvaa, lisää hiukan öljyä tai margariinia. Lisää hetken kuluttua porkkana- ja selleriraaste sekä sipulisilppu. Kääntele seosta padassa hetken aikaa. Lisää vehnäjauhot, lihaliemi, viini, tomaattisose ja tomaattimurska. Lisää mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kastiketta kannen alla miedolla lämmöllä ainakin tunti. Mausta tulee täyteläinen vain pitkään hauduttamalla. Lisää kerma ja silputtu basilika ja tarkista kastikkeen maku. Tarjoa pastan ja juustoraasteen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5