Mallasleipä

24.11.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mallasleipä

Makeahko leipä sopii kaikkien jouluruokien kanssa.

Ainekset

1 1 dl ruisrouheita
2 1 dl kaljamaltaita
3 1,5 tl suolaa
4 3 dl tummaa olutta
5 5 dl vehnäjauhoja
6 1 rkl kuivahiivaa
7 2 tl pomeranssinkuorta
8 1 dl puolukkahilloa
9 2 rkl rypsiöljyä
Voiteluun
1 2 rkl siirappia ja vettä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 348 g
Proteiinia 40 g
Rasvaa 32 g
Kuitua 23 g
Energiaa kJ 8119
Energiaa kcal 1940

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: kaljamaltaita

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa kulhoon ruisrouhe, maltaat ja suola. Kiehauta 2 dl olutta ja sekoita kulhoon. Anna seoksen turvota reilun tunnin ajan. Lämmitä loppu olut kädenlämpöiseksi ja lisää seokseen. Sekoita joukkoon hiiva, pomeranssinkuori ja puolet jauhoista. Lisää hillo, öljy ja loput jauhot. Alusta taikinaksi. Anna kohota lämpimässä peitettynä tunnin ajan. Muotoile leipä jauhotetulla pöydällä ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota lämpimässä peitettynä 40 minuuttia. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sivele leipä siirappi-vesisseoksella. Siirrä uuniin ja alenna lämpötila 200 asteeseen. Paista 30–35 minuuttia. Sivele paiston loppuvaiheessa siirappi-vesiseoksella.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5