Makkarakastike pastalle

20.8.2008
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Makkarakastike pastalle

Makkara maistuu myös pastan kanssa. Koristele halutessasi silputulla basilikalla ja tarjoile juustoraasteen kera.

Ainekset

4 annosta
1 300 g lenkkimakkaraa
2 2 - 3 pekoniviipaletta
3 0,5 rasiaa tuoreita herkkusieniä
4 1 sipuli
5 2 valkosipulin kynttä
6 öljyä
7 1 prk (370 g) tomaattimurskaa
8 hiukan mustapippuria
9 1 dl ruokakermaa
10 tilkka lihalientä
11 silputtua basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 50 g
Proteiinia 10 g 41 g
Rasvaa 19 g 76 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 1 092 4368
Energiaa kcal 261 1044

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuutioi makkara. Suikaloi pekoni. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Käristä pekoni padassa tai kattilassa. Lisää makkarakuutiot ja anna niille hiukan väriä. Lisää sipulit ja sienet ja kuullota niitä hetki. Jos pekonin rasva ei riitä paistamiseen, lisää tilkka öljyä. Lisää joukkoon tomaattimurska, kerma sekä tarvittaessa tilkka lihalientä ja mustapippuri. Keitä muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää halutessasi silputtua basilikaa. Tarjoa pastan ja juustoraasteen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5