Makea jäädyketorttu

26.4.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Makea jäädyketorttu

Ainekset

16 annosta
Marenkipohja
1 3 munanvalkuaista
2 1,5 dl sokeria
3 0,5 tl leivinjauhetta
Täyte
1 4 dl vaahtoutuvaa kermaa
2 3 kananmunankeltuaista
3 0,5 dl sokeria
4 2 kpl tupla Daim-patukkaa (´á 57g)
Koristeluun
1 runsaasti tuoreita marjoja, esimerkiksi vadelmia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 248 g
Proteiinia 2 g 39 g
Rasvaa 13 g 201 g
Kuitua 0 g 3 g
Energiaa kJ 770 12326
Energiaa kcal 184 2946

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista kakku esim. irtopohjavuokaan. Piirrä kaksi pohjan kokoista ympyrää leivinpaperille muotiksi marenkipohjille. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset ja sokeri sekä leivinjauhe kovaksi vaahdoksi. Levitä marenki leivinpaperille piirrettyjen ympyröiden sisään. Paista 100 asteessa n. 2 tuntia, kunnes pohjat ovat kuivuneet.Valmista täyte. Vaahdota kerma. Rouhi makeiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vesihauteessa. Pane suurehkoon kattilaan runsaasti vettä ja anna kiehua hiljalleen. Aseta päälle teräskulho tai pienempi teräskattila ja vatkaa siinä sähkövatkaimella keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdot ja karamellirouhe. Pane toinen marenkipohja vuoan pohjalle. Kaada päälle puolet täytteestä. Pane päälle toinen pohja ja kaada päälle loppu täyte. Pakasta ainakin vuorokauden ajan. Irrota kakku vuoasta ja koristele tuoreilla marjoilla.Resepti Gunilla TammemaaYhteishyvä 0505

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5