Maistuvat mustikkapullat

21.7.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Maistuvat mustikkapullat

Ainekset

18 kappaletta
1 75 g margariinia
2 2 dl maitoa
3 25 g hiivaa
4 3 rkl haaleaa vettä
5 1 tl kardemummaa
6 0,25 tl suolaa
7 1 dl sokeria
8 1 kananmuna
9 7 - 8 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
1 1 kananmuna
Täyte
1 1 pussi (200 g) pakastemustikoita
2 4 rkl hillosokeria
3 2 rkl perunajauhoja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 535 g
Proteiinia 4 g 74 g
Rasvaa 4 g 67 g
Kuitua 1 g 25 g
Energiaa kJ 713 12831
Energiaa kcal 170 3067

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset, Piknik
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata rasva ja kaada sekaan maito. Liuota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mausteet ja haalea rasva-maitoseos sekä muna. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi. Jaa paloiksi ja leivo pieniä pullia. Nosta pullat leivinpaperoidulle uunipellille ja anna kohota peitettynä 15 minuuttia.

Sekoita mustikat, hillosokeri ja perunajauhot keskenään. Paina kohonneisiin pulliin lasin pohjalla syvennys. Paina lasi välillä jauhoihin, niin se ei tartu pulliin. Voitele pullat vatkatulla munalla ja jaa täyte syvennyksiin. Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: mustikka pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5